ΜΑΓΑΖΙΑ

Ντόπια γραβιέρα στου Ρόζη

Τριήμερο στο Ναύπλιο (μέρος β΄)

28.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Ντόπια γραβιέρα στου Ρόζη

Γεννήθηκα στο Μόντρεαλ και επέστρεψα με τους γονείς μου στην Ελλάδα. Στο χωριό έμαθα τι σημαίνει πραγματική γεύση και έπειτα, σε όλα μου τα ταξίδια, αναζητούσα αυθεντικά προϊόντα», λέει ο Γιώργος Ρόζης που άνοιξε το «Αναπλιώτικο Μπακάλικο» μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα. Στη μικρή κάβα του μαγαζιού βρίσκουμε κρασιά από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, όπως το Κτήμα Παπαντώνη και το Κτήμα Μανωλάκη. Ζυμαρικά από την οικοτεχνία Κόλλια και το έξοχο προζυμένιο «ψωμί του Λουκά» από τη Νέα Κίο, με αλεύρι από στάρι μαυραγάνι. Στο ψυγείο, ανάμεσα σε καλούδια που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα, πρωταγωνιστούν οι δικές του γραβιέρες! Ο παππούς του Γιώργου ξεκίνησε το ομώνυμο τυροκομείο το 1951 παίρνοντας γάλα από τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Γραβιέρα με μπούκοβο (τέλειος τσιπουρομεζές), με τρούφα (!), φρέσκια και γλυκίζουσα ή παλαιωμένη με έξτρα πικάντικο χαρακτήρα; Αυτά είναι διλήμματα!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών