ΜΑΓΑΖΙΑ

Παραδοσιακά προϊόντα Μάλλιος

Τριήμερο στο Ναύπλιο (μέρος α')

28.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Παραδοσιακά προϊόντα Μάλλιος

Τα πρωινά θα τον βρείτε στο εργαστήρι να ετοιμάζει τραχανά, παραδοσιακές χυλοπίτες και γκόγκες – τα τοπικά ζυμαρικά. Η επιχείρηση του Αναστάσιου Μάλλιου ξεκινά από το 1972, τότε που οι νοικοκυρές τού έφερναν τα δικά τους υλικά (αυγά, γάλα, αλεύρι) για να τα ζυμώσει. Από το 1985 ξεκίνησε τη δική του παραγωγή με γάλα από τα γύρω ορεινά χωριά και αλεύρι από ντόπιους μύλους. Το φόρτε του όμως είναι ο τραχανάς, η τροφή των… τσοπάνηδων. Εδώ βρίσκουμε όλα τα είδη και τις «κοπές»: της Κρήτης (τριμμένο ή σε μεγαλύτερα κομμάτια με τ’ αποτυπώματα των δαχτύλων στη ζύμη), της Κύπρου (σαν παξιμαδάκια) και της Λέσβου (που μοιάζουν με κουπάκια). Βρίσκουμε επίσης καλό φρέσκο βούτυρο (ιδανικό για τις γκόγκες) και ωραία τυριά, όπως το κίτρινο γιδοτύρι και την ξερή μυζήθρα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών