ΜΑΓΑΖΙΑ

Οι Κωσταρέλοι κατέβηκαν Κολωνάκι

Το νέο πρατήριο του οικογενειακού τυροκομείου άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας και λειτουργεί και ως deli-bar.

11.12.2015| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Κοντός, Θεοδόσης Γεωργιάδης
Οι Κωσταρέλοι κατέβηκαν Κολωνάκι

Το νέο πρατήριο του οικογενειακού τυροκομείου άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας και λειτουργεί και ως deli-bar.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Aν έχετε επισκεφτεί το πρώτο πρατήριο του τυροκομείου Κωσταρέλου στο Μαρκόπουλο, δίπλα στη μονάδα παραγωγής, θα καταλάβετε πόσο διαφέρει από το καινούργιο τους στο Κολωνάκι. Το πρώτο είναι ένα μεγάλο, αφτιασίδωτο, «εξοχικό» τυράδικο-παντοπωλείο, γεμάτο, βαρύ και ρουστίκ, το δεύτερο ένα μικροσκοπικό, ούλτρα μοντέρνο deli πόλης. Αστραφτερό και λουσάτο όπως η περιοχή. Ομως και τα δύο, όπως και όλα τους τα καταστήματα-συνολικά επτά-, έχουν ένα κοινό: την ανεπιτήδευτη «γλύκα» της οικογενειακής επιχείρησης, τη συσσωρευμένη γνώση τριών γενεών τυροκόμων. Εν ολίγοις, στον κολωνακιώτικο Κωσταρέλο δεν αισθάνεσαι ότι μπαίνεις σε «ψηλομύτικη» μπουτίκ, αλλά σε έναν οικείο χώρο για να αγοράσεις τα αναγκαία της ημέρας. Βοηθά και το ντεκόρ: ο ένας τοίχος είναι ντυμένος με ένα πλέγμα από τα μετσοβίτικα βαρέλια φέτας που χρησιμοποιούν για την ωρίμαση του τυριού, ενώ τα φωτιστικά είναι φτιαγμένα από τα μεταλλικά τσέρκια των φετοβάρελων.

Τι ψωνίζουμε: Στο βάθος, τα ψυγεία με όλα τα τυριά που παράγουν: τις συγκλονιστικές φέτες τους, μαλακή και σκληρή, τα κατσικίσια, το ανθότυρο, αλλά και αλμυρή γραβιέρα και κεφαλοτύρι, και το υπέροχο μελίπαστο, ιδανικό για σαγανάκι. Σε διπλανό ψυγείο, το άλλο γκουρμέ χιτ του τυροκομείου, τα γιαούρτια τους: πρόβειο, κατσικίσιο, φουλ λιπαρών και λάιτ. Τυριά έχουν και από άλλα τυροκομεία, ενώ υπάρχει και μια βιτρίνα με μερικά από τα καλύτερα αλλαντικά της χώρας. Στις προθήκες και στα τραπέζια θα βρείτε όσπρια μικρών παραγωγών, μέλια, λάδια, ξίδια, ψωμιά, εξαιρετικά ξερά δαμάσκηνα και άλλα πολλά. Ορεξη να ’χεις να χαζεύεις.

Το καινούργιο σε αυτό το κατάστημα είναι ότι λειτουργεί και ως deli-bar. Λίγα τραπέζια εντός και δυο-τρία εκτός, όπου μπορείς να ξαποστάσεις από τη βόλτα, τη δουλειά, τα ψώνια και να απολαύσεις καλοφτιαγμένα σάντουιτς, σαλάτες, σαγανάκια, πλατό τυριών και αλλαντικών, που ετοιμάζονται εκείνη την ώρα. Για το «μενού» ο Νίκος και ο Κυριάκος Κωσταρέλος «επιστράτευσαν» τον Χρύσανθο Καραμολέγκο. Το ψωμί τους είναι από το φούρνο «Λυκαβηττός», τα υπόλοιπα, προϊόντα δικά τους και «φιλοξενούμενων» παραγωγών.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT