ΕΞΟΔΟΣ

Όλα είναι… Τζετ στα Κουφονήσια

Ένα νέο bar/εστιατόριο με την υπογραφή του Αθηναγόρα Κωστάκου, του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και του Λευτέρη Γεωργόπουλου, μας υπόσχεται πίτσα και κοκτέιλ με θέα θάλασσα στα Κουφονήσια.

03.06.2021| Updated: 16.02.2024
Όλα είναι… Τζετ στα Κουφονήσια

Αν ονειρεύεστε ήδη τα καταγάλανα νερά στα Κουφονήσια σας έχουμε ένα νέο μπαρ/εστιατόριο να προσθέσετε στη λίστα με τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού. Δυό μέλη απ’ την παρέα του επιτυχημένου Odori που σερβίρει βερμούτ και πίτσα γεμίζοντας με κόσμο τον πεζόδρομο της Σκουλενίου στην Αθήνα, ετοίμασαν τώρα το Τζετ, ένα all day μπαρ/εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγες μόνο μέρες στις Κυκλάδες.

Το όνομα του έχει μια δόση αισιοδοξίας που κρίνεται απαραίτητη αυτή τη περίοδο, υπονοώντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ οι επιρροές του είναι ιταλικές: ένα μενού φαγητού με την υπογραφή του Αθηναγόρα Κωστάκου (Meraki, The Clumsies) και βάση την πίτσα αλλά και αρκετές επιλογές για απεριτίβο.

Πάνω από το λιμάνι του νησιού, σε απόσταση μόνο δύο λεπτών με τα πόδια, το Τζετ -που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες του Yria Design-  βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα τη ιστορική Κέρο, το νησάκι που στο Μεσαίωνα ήταν ορμητήριο πειρατών.

Λιτό και χαλαρό, με το λευκό χρώμα και το ξύλο να κυριαρχούν στον χώρο, το Τζετ ξεκινάει απ’ το πρωί με καλό καφέ (Area 51), brunch και smoothies και συνεχίζει όλη μέρα με φαγητό βασισμένο στην ιταλική κουζίνα, με cocktails και μια μεγάλη λίστα κρασιών για όλα τα γούστα.

Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος που προϋπήρχε στον χώρο υπαγόρευσε με έναν τρόπο το μενού στο οποίο θα βρει κανείς: πίτσα με χειροποίητο ζυμάρι, μπρουσκέτες, σαλάτες και μερικά κρύα ορεκτικά όπως το λαβράκι καρπάτσιο, το ταρτάρ τσιπούρας και το χταπόδι puttanesca. Τον κατάλογο του Τζετ συμπληρώνουν τα ζυμαρικά και κυρίως πιάτα όπως κοτολέτα αλά Milanese και strip loin ταλιάτα. Για κλείσιμο: ιταλικό τιραμισού, καλτσόνε στον ξυλόφουρνο με Nutella και παγωτό.

Όσο για τη λίστα των ποτών, ξεκινάει με κάποια aperitivo cocktails ελαφριά σε αλκοόλ τα οποία συνδυάζονται ευχάριστα με το φαγητό και συνεχίζει με μερικά twists κλασικών cocktails με πιο καλοκαιρινό χαρακτήρα όπως είναι η Wave Colada και το Melon Cucumber Paloma. Πίσω από τη νέα άφιξη βρίσκονται οι: Λευτέρης Γεωργόπουλος (Theory bar, the Clumsies, Odori Vermuteria, Frater & Soror), Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Odori Vermuteria, Frater & Soror), Γιάννης Τόρης και Κωνσταντίνος Λέκκος.

Τζετ

Άνω Κουφονήσι (πάνω απ' το λιμάνι)

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών