ΕΞΟΔΟΣ

Όλα στα κάρβουνα

Το νόστιμο Κουκάκι (μέρος β')

30.09.2016
Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου

«Ψητοπωλείο-Ολα στα κάρβουνα» γράφει η ταμπέλα, αλλά όλοι στη γειτονιά ξέρουν το σουβλατζίδικο αυτό ως «τα κορίτσια» – λόγω της κ. Ελένης και της κ. Κατερίνας που παλεύουν με τα κάρβουνα. Από τα καλύτερα σουβλάκια – ποιοτικό κρέας, αλάδωτη πίτα. Ο γύρος του (χοιρινός και κοτόπουλο) είναι εξαιρετική επιλογή. Υπάρχει πάντα και μια «διαιτητική» λύση: παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδα. Είναι θεσμός για τη γειτονιά από τη δεκαετία του ’80, τότε που oι κυρίες έφτιαχναν σουβλάκια στα κάρβουνα σε μια γωνιακή «τρυπούλα» απέναντι, μόνο για… ορθίους. Σήμερα, ο εσωτερικός χώρος δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά διαθέτει και τραπέζια στον πεζόδρομο. Κάνουν και delivery.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών