ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ono Concept

Από το πρωί ως το βράδυ

30.07.2020| Updated: 16.02.2024
Ono Concept

Πολυτελές μεσογειακό φαγητό για όλη μέρα, καλά ποτά και φουλ περιποίηση στην παραλία.

Είναι χάρμα αυτή η παραλία της Ποσειδωνίας, με τα κρυστάλλινα νερά. Στο δεξί της βραχίονα έχει στηθεί το Ono Concept της Λίνας Φουρνιστάκη και του Γιάννη Λιέα, ένα μέρος που κάνει πιο κοσμική την περιοχή. Αν το πούμε beach bar ή all day bar restaurant, θα το αδικήσουμε. Αν το πούμε beach resort, μπορεί να σας τρομάξουμε. Υπάρχουν ξαπλώστρες και μαξιλάρες για την παραλία, όλα σε ένα boho στιλ, το ανοιχτό μπαρ δεσπόζει στη μέση, καναπέδες και ροτόντες για να τσιμπήσετε ή να δειπνήσετε άνετα μεν αλλά με “εστιατορικά” standards. Ακόμα, εκτός από το φαγητό και το ποτό, εδώ υπάρχει μια boutique με ρούχα και αξεσουάρ και παρέχονται υπηρεσίες spa. Εμείς ήρθαμε το πρωί και φύγαμε το βράδυ.

Νωρίς το πρωί, μαζί με τον καφέ παραγγείλαμε συριανές αλμυρές αυγόφετες με τυρί φέτα και ντομάτα. Το πρωινό και το brunch σερβίρονται ως 13.00. Βουτιά, λίγη χαλάρωση με βιβλίο κάτω από τις ξαπλώστρες, μετά ξανά βουτιά και μετά ένα long drink, φτιαγμένο με premium gin και ταιριαστό τόνικ. Φέτος, ο bar manager Διαμαντής Τόσκα προτείνει τρία perfect serve gin&tonic, το ένα μάλιστα με ελαιόλαδο, φουλ στο άρωμα. Νωρίς το απόγευμα, μεταφερθήκαμε στην ροτόντα και ανοίξαμε ένα ντόπιο Ασύρτικο, από το Οινοποιείο Σύρου.

Το Σαν τα Μάραθα με τις λυγερές οξύτητές του ταίριαξε γάντι στο ψητό χταποδάκι με αλμύρα και χωριάτικη σαλάτα, στο καρπάτσιο παντζαριού (τέτοια σαλάτα δεν βρίσκει κανείς σε μενού beach restaurant), έσβησε την ωραία κρούστα του τηγανητού φρέσκου καλαμαριού. Το best seller πιάτο τους, που δεν θα είχα παραγγείλει χωρίς παρότρυνση, είναι ένα burger αστακού με αφράτο ψωμάκι bun, ελαφριά σάλτσα, τραγανά σπιτικά πατατάκια, που έρχεται εντυπωσιακά σερβιρισμένο με το κέλυφος της ουράς. Μπορεί να θεωρηθεί τσιμπημένο στην τιμή, αλλά θυμηθείτε πως τρώτε αστακό. Γενικά το Ono Concept δεν είναι η οικονομικότερη επιλογή φαγητού στο νησί, είναι όμως δίκαιο το αντίτιμο για την ποιότητα, την εξυπηρέτηση και την όλη εμπειρία που θα λάβετε.

Για το κλείσιμο, αντί γλυκού, θα σημειώσω δυο λόγια για τη Λίνα Φουνιστάκη, σεφ και ιδιοκτήτρια. Είναι δύσκολο να βάλει κανείς ταμπέλα στο φαγητό της, ειδικά σε αυτό το ετερόκλιτο μενού του Οno Concept. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ατόφια την κουζίνα της, πρέπει να επισκεφθείτε- οπωσδήποτε- το έτερο εστιατόριό της, το Αλλού Γυαλού στο Κίνι. Εδώ, αυτό που έχει καταφέρει είναι να συνθέσει ένα μεσογειακό μενού, στολισμένο με ελληνικότητα και με βάση καλά προϊόντα και πολυτελή υλικά που ταιριάζουν στο cosmpopolitan στιλ του μαγαζιού.
Η Φουρνιστάκη είναι μαγείρισσα με ανάστημα, που προσαρμόζεται και δεν φοβάται να σερβίρει ριζότο με μάραθο, λάιμ και φρέσκο ελληνικό καβούρι στην ξαπλώστρα, αν χρειαστεί. Ακομπλεξάριστη, όπως και το φαγητό της.

Επιπλέον πληροφορίες: Διαθέτουν sushi bar, από το οποίο δεν δοκιμάσαμε, οι ντόπιοι και οι πελάτες της ωστόσο λένε πως αξίζει 100%. Υπολογίστε για ένα πλήρες γεύμα, χωρίς κρασί, περί τα 30 ευρώ το άτομο. Το κόστος αυτό δεν αφορά το πρωινό και τα σνακ, που είναι σαφώς πιο οικονομικά. Παραλία Αγκαθωπές, Ποσειδωνία, Σύρος, Τ/ 22810-45.099.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών