ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Παλιά αγορά

Το αγαπημένο στέκι της Φιλοθέης μάς εκπλήσσει ευχάριστα με πίτσα, σούσι και brunch.

18.11.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη
Παλιά αγορά

Το αγαπημένο στέκι της Φιλοθέης μάς εκπλήσσει ευχάριστα με πίτσα, σούσι και brunch.

Η θέση: Στην πλατεία της Φιλοθέης, εκεί που ήταν παλιά το Δημαρχείο και ο Αιδήνης. Εξυπηρετεί να μπείτε από την Β’ είσοδο της Φιλοθέης και ύστερα να ακολουθήσετε το δρόμο προς την πλατεία Δροσοπούλου. Μετά το σινέ Φιλοθέη στρίβετε δεξιά στο πρώτο στενό και έπειτα αμέσως δεξιά· το συναντάτε σε λίγα μέτρα.

Η ατμόσφαιρα: Σε ένα σημείο με καταπράσινο κήπο, και με μεγάλη φωτεινή αίθουσα, διαθέτει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να περάσει καλά: ωραίο περιβάλλον, καλή μουσική, άμεσο σέρβις, δυνατό καφέ και πολλές επιλογές σε φαγητό μεσημέρι-βράδυ.

Το φαγητό: Εκτός από τα μόνιμα πιάτα -ολόφρεσκες σαλάτες, ζυμαρικά, πιάτα με κρέας, φρέσκο ψάρι, ωραιότατα ζουμερά μπέργκερ, όλα σε large μερίδες-, κάθε μέρα υπάρχει και ένα πιάτο με πρώτες ύλες της εποχής, είτε πρόκειται για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο είτε για αρνάκι στο φούρνο. Τελευταίες πινελιές ανανέωσης είναι η πίτσα, το σούσι και το brunch. Για τα δύο πρώτα επιστρατεύτηκαν εξειδικευμένοι σεφ. Ανάμεσα σε πέντε είδη πίτσας, δοκιμάσαμε αυτή με προσούτο, μοτσαρέλα και ρόκα, σε λεπτή, τραγανή ζύμη, με ενδιαφέρουσα άποψη την απουσία σάλτσας ντομάτας όχι μόνο δεν μας έλειψε, αλλά έδινε και μια πιο καθαρή, ντελικάτη γεύση. Τα ψωμάκια που προσφέρει φτιάχνονται καθημερινά εκεί. Δοκιμάσαμε και σούσι, το οποίο προσφέρεται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο: nigiri, sashimi, γαρίδα tempura, όλα από εξαιρετικές πρώτες ύλες, φρέσκο σολομό ή τόνο μεταξύ άλλων προτάσεων. Οσον αφορά το κυριακάτικο brunch, που ακόμα βρίσκεται στα σκαριά αλλά σύντομα θα είναι έτοιμο, υπάρχει συνεργασία ακόμη και με διατροφολόγο, ο οποίος θα προτείνει γευστικούς συνδυασμούς ωφέλιμους για όλη την οικογένεια.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 25- 30 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Μόνο ελληνικές ετικέτες, 8 λευκά, 7 κόκκινα και 2 ροζέ.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, η κουζίνα κλείνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Υπάρχει και δυνατότητα ντελίβερι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών