ΜΑΓΑΖΙΑ

Παναγιώτης Παπούλιας

Χοιρινά από τη Σπάρτη, αμνοερίφια από τα Γιάννενα, μοσχάρι από την Ορεστιάδα, σε ένα κρεοπωλείο στο Παγκράτι που μετρά τέσσερις δεκαετίες ζωής.

11.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Παναγιώτης Παπούλιας

Χοιρινά από τη Σπάρτη, αμνοερίφια από τα Γιάννενα, μοσχάρι από την Ορεστιάδα, σε ένα κρεοπωλείο στο Παγκράτι που μετρά τέσσερις δεκαετίες ζωής.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Το κρεοπωλείο του Τάκη Παπούλια βρίσκεται στην οδό Πύρρωνος στο Παγκράτι εδώ και 37 χρόνια. Σταθερό το πελατολόγιό του, σταθερές και οι συνεργασίες του με τους προμηθευτές του «κτηνοτρόφους και όχι εμπόρους», όπως επισημαίνει. Έχει ταξιδέψει -και με την πρώτη ευκαιρία το επαναλαμβάνει- στις φάρμες από τις οποίες προμηθεύεται τα κρεατικά, έχει δει τα κοπάδια των ζώων, έχει επισκεφθεί τα σφαγεία. Ο χώρος του κρεοπωλείου έχει μείνει ίδιος και απαράλλαχτος όλα αυτά τα χρόνια και επίσης δεν διαθέτει βιτρίνα, όμως η ποιότητα των προϊόντων είναι σταθερά καλή. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;

Τι ψωνίζουμε: Τα χοιρινά έρχονται από τη Σπάρτη, τα αμνοερίφια από τα Γιάννενα και την Αρκαδία, τα μοσχάρια από την Ορεστιάδα, τον Τύρναβο, τα Τρίκαλα, τα κοτόπουλα από την Άρτα. Ο κ. Τάκης θα σας συμβουλέψει τι να πάρετε και πώς να το μαγειρέψετε και, αν τον εμπιστευτείτε, θα μείνετε ικανοποιημένοι. Επίσης, είναι μάστορας στην κοπή κρέατος μετά οστού και αρκετά… δίκαιος, αφού ξέρει να μοιράσει το κρέας με το κόκαλο ισομερώς στις μερίδες. Πέρα από κρέατα, μην φύγετε αν δεν προμηθευτείτε ανθότυρο, φέτα και γραβιέρα από ένα μικρό τυροκομείο στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, που ο ίδιος έχει βοηθήσει να στηθεί, αλλά και εκλεκτό μέλι από τον Πάρνωνα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών