ΜΑΓΑΖΙΑ

Παντοπωλείο Αλλαντίν

Ανακαλύπτουμε τα Καμίνια

08.03.2017| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Παντοπωλείο Αλλαντίν

Παλιό μαγαζί, αφτιασίδωτο, στην Αγίου Ελευθερίου κοντά στη ΔΕΗ. Το «τρέχουν» ο Βασίλης Μότσιος και ο γιος του Γιώργος, αμφότεροι ντυμένοι με καθαρές άσπρες ποδιές και χαμογελαστοί. Εκτός από τα μαζικής παραγωγής προϊόντα που έχουν για να καλύψουν τις ανάγκες της γειτονιάς, φέρνουν και μια χούφτα δυσεύρετα, ποιοτικά τρόφιμα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Το αγελαδινό γάλα της Ρούμελης και τη σειρά γίδινων γαλακτοκομικών «Ερίφι» της ίδιας εταιρείας. Τα έξοχα πρόβεια γιαούρτια του Μαστοράκη, του Τζίφρη και της φάρμας Παλαμά. Αρκετά από τα καλά αλλαντικά του Σαρήμπογια από τη Δράμα και το κοτόπουλο ψητό (αλλαντικό) του Τσιανάβα από την Καρδίτσα. Φέτες Αμφιλοχίας, Λεχαινών, Καλαβρύτων, κατσικίσιο τυρί Χαλκιδικής, βαρελίσιο Κεφαλονιάς, τηνιακή κοπανιστή. Μικρή αποκάλυψη το ανθότυρο του Γρατσάνη από το Στρογγυλοβούνι Αιτωλοακαρνανίας. Όσπρια ελληνικά χύμα – «το βλέπεις το μαυρομάτικο ότι είναι ελληνικό, αυτά από τη Μαδαγασκάρη είναι πιο μικρά, πιο σκούρα», μου λέει ο κ. Βασίλης.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών