ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Παπαδάκης

Ποιοτικές πρώτες ύλες, καλά ψησίματα και νόστιμα μαγειρέματα στο ψαροεστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Μανώλη Παπαδάκη.

02.04.2011| Updated: 15.02.2024
Παπαδάκης

Ποιοτικές πρώτες ύλες, καλά ψησίματα και νόστιμα μαγειρέματα στο ψαροεστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Μανώλη Παπαδάκη.

Η θέση: Στη Φωκυλίδου, έναν ήσυχο κολωνακιώτικο δρόμο, πάνω από την Αναγνωστοπούλου, στο σημείο ακριβώς που κάνει γωνία με τη Βουκουρεστίου.

Η ατμόσφαιρα: Αν ο καιρός είναι καλός, θα ριλαξάρετε στο ήσυχο πεζοδρόμιο, σε ξύλινα τραπέζια παστέλ χρώματος. Ο εσωτερικός χώρος, πάλι, ακόμη και τους κρύους μήνες δημιουργεί… καλοκαιρία, με πολύ ανοιχτά, χαρούμενα χρώματα στους τοίχους και λουλούδια στα βάζα.

Το φαγητό: Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά μην προσπεράσετε τις λαχταριστές μακαρονάδες με όστρακα, αχινούς, κωλοχτύπες, γαρίδες κ.ά., τα εξαίσια ριζότο ή τα γιουβετσάκια με θαλασσινά φρούτα. Κλασικό το χταπόδι με μέλι.

Ο λογαριασμός: Αναλόγως με το αν θα επιλέξετε μια φαρδιά πλατιά ψαρούκλα ή μια σπαγγετάδα φτιαγμένη με μαεστρία, υπολογίστε από 30 έως 60 € το άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Φροντισμένη λίστα κρασιών, με περίπου 50 ελληνικές ετικέτες, αλλά και επιλεγμένα vintage ουίσκι, παλαιωμένες γκράπες, κονιάκ και σπιτικά λικέρ για το τέλος.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, μεσημέρι-βράδυ. Αν δυσκολευτείτε, υπάρχει ιδιωτικό πάρκινγκ ακριβώς στον επάνω δρόμο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών