ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πίνουμε στη Σύρο

High volume μπαρ στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

30.07.2020| Updated: 15.02.2024
Πίνουμε στη Σύρο

Δυο βουτιές δεν θα ξεχάσω από το ταξίδι μου στη Σύρο, αυτή που δεν έκανα στα υπέροχα διάφανα νερά στις Αγκαθωπές και αυτή που έκανα στα Αστέρια.

Η παραλία Αγκαθωπές κρατάει στο δεξί της μπράτσο το Ono Concept (Τ/22810-45.099), ένα beach resort-στολίδι, μυκονιάτικης αισθητικής, που δεν περιμένεις να βρεις σε αυτό το κολπάκι της Ποσειδωνίας. Γύρω γύρω δεντράκια και φοίνικες, σιγανή μουσική, αναπαυτικές μαξιλάρες και παχύς ίσκιος, μια ωραία boutique με καλόγουστα αξεσουάρ και ρούχα να χαζέψεις, μέχρι και spa έχει. Είναι ένα παραθαλάσσιο μπαρ που παρέχει υπηρεσίες ξενοδοχείου, όπου μπορεί κανείς να περάσει όλη του τη μέρα, μέχρι αργά το βράδυ με δραστηριότητες, ποτό και καλό φαγητό. Έριξα μια ματιά στο πρωινό (θα φάτε σαν βασιλιάδες), αφού είχα παραγγείλει ένα περιποιημένο G&T, με Etsu τζιν και Τwo cents plain Three Cents, δηλαδή σόδα με βάση το φυσικό νερό, σερβιρισμένο με ένα υπέροχο μαβί φύλλο miso. Ο Διαμαντής Τόσκα, bar manager, έχει δημιουργήσει τρία αποψάτα τζιν-τόνικ, δέκα signature κοκτέιλ και σερβίρει και όλα τα κλασικά. Ό,τι ήπιαμε ήταν πολύ φροντισμένο. Για το φαγητό του Ono, comfort και μεσογειακό, δείτε εδώ.

Εντός της κούκλας Ερμούπολης, πίσω από την πλατεία Μιαούλη, βρίσκεται το Kouchico (Εμμανουήλ Ροΐδου & Σουρή, T/22813-00.880), το μπαρ που δημιούργησε φήμη πολλαπλάσια του μεγέθους του. Μια κάβα ζηλευτή, «ψαγμένα» αποστάγματα και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Πρόσφατα αποχώρησε ο εμπνευστής και προηγούμενος ιδιοκτήτης, Χρήστος Γκόλφης, και το ανέλαβε η ομάδα του καλού αθηναϊκού Beauty Killed the Beast, διατηρώντας ψηλά το επίπεδο. Για καιρό θα αναπολώ εκείνο το βράδυ στα τραπεζάκια του, με τα video από αγώνες surf που πρόβαλλαν στον τοίχο του διπλανού ερειπωμένου κτιρίου, και εμείς δροσιζόμασταν με το Fear and Loathing. Είναι ένα κοκτέιλ με μεζκάλ, apricot brandy κι ένα cordial από πράσινο τσάι. Στο χείλος του ποτηριού, η πούδρα ντομάτας με μάνγκο και τζίντζερ έδινε έξτρα πόντους στο ελαφρώς καπνιστό σύνολο. Το μενού επιμελήθηκαν οι Νίκος Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Μεσσίνης, Τάσος Ανδρέου και Παναγιώτης Γραμματίκας. Με την πρώτη καταλαβαίνεις πως είναι επιδέξιοι επαγγελματίες. Αν προτιμάτε τα στιβαρά κοκτέιλ, σίγουρα το Hem& Haw, ένα νεγκρόνι με βοτανικό ρούμι από την Αϊτή, Campari και bitters αποζημιώνει.

Το έτερο κοκτέιλ μπαρ του κέντρου είναι το Baba (Μήλου 1, Ερμούπολη, T/6937-181.558). Χρωματιστό με τροπική ατμόσφαιρα και δυνατές μουσικές, με τραπεζάκια στο στενό έξω από την πόρτα του. O κατάλογος έχει 20 κοκτέιλ, κάποια χωρίς αλκοόλ. Το Peach Smoke με λευκή τεκίλα, μεζκάλ, ένα cordial ροδάκινο και τσίλι ήταν αναζωογονητικό. Το μενού τους έχει φρουτένιο χαρακτήρα, χωρίς να λείπουν τρία straight τζιν-τόνικ για τους κλασικούς πότες. Ωραίες μουσικές και φουλ καλή διάθεση.

Λίγο πριν φύγετε από το νησί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ciel (Ποσειδώνος 10, Τ/22813-02321), ένα all-day μπαρ στα Αστέρια, στην πιο ωραία γειτονιά του νησιού. Από εδώ θα βουτήξετε στα τιρκουάζ νερά του λιμανιού που ανοίγει στο πέλαγος, με θέα τα νεοκλασικά της γειτονιάς που κάνουν τη Σύρο μια Ευρωπαία αρχόντισσα. Θα πιείτε κοκτέιλ, θα επαναλάβετε τη βουτιά και μέχρι να τελειώσει το ποτό σας θα έχει έρθει το πλοίο. Μη βιαστείτε, βγείτε από τη θάλασσα μόλις το δείτε να μπαίνει στο λιμάνι. Διαφορετικά, αφιερώστε εδώ ένα δειλινό για να χαρείτε έναν ουρανό όλο χρώμα, που μοιάζει ψεύτικος αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινός.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών