ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

San Michali: Όχι μόνο κρέας

Μπορεί τα σιτεμένα να είναι το δυνατό του χαρτί, όμως και οι θαλασσινές συνταγές του Καρακατσάνη αξίζουν την προσοχή μας.

11.08.2020| Updated: 25.06.2021
San Michali: Όχι μόνο κρέας

Για να φτάσετε στο εστιατόριο θα περάσετε από την ομορφότερη συνοικία του νησιού, τα Βαπόρια, οπότε αφήστε το αυτοκίνητο και αν είναι δυνατόν περπατήστε. Η βόλτα παραλιακά από το κέντρο της Ερμούπολης ως εκεί είναι απίθανη, άκρως χαλαρωτική, με τη θάλασσα από τη μια και τα παλιά αρχοντικά από την άλλη. Η καλύτερη ώρα να φτάσετε είναι μόλις αρχίζει να πέφτει ο ήλιος.

Στο τραπέζι έρχεται ζεστό προζυμένιο ψωμί από τον ξυλόφουρνό τους. Η σαλάτα με τα φασολάκια, τζίντζερ, τσίλι και σόγια έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί και το πρώτο δείγμα της γευστικής αναζήτησης του σεφ Αλέξανδρου Καρακατσάνη. Του αρέσουν οι συνθέσεις, τα πιάτα έχουν πολλά υλικά, που αρχικά μπορεί να φαίνονται ετερόκλιτα. Στα δίπλα τραπέζια οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονταν κρατώντας ψητά κρεατικά ωρίμανσης, κεφτεδάκια, φιλέτα σιτεμένα σε βούτυρο. 

Σε πείσμα της πλειοψηφίας, στρέψαμε το ενδιαφέρον μας στα ψαρικά του μενού. Πολύ νόστιμο το σεβίτσε με ημίπαστο λούτσο, αλλά και το χταπόδι με ντοματίνια, αγγούρι, εσπεριδοειδή που έγινε πιο εξωτικό με τον φρέσκο κόλιανδρο. Η σκορπίνα ψητή με βλίτα, σε σάλτσα ponzu ήταν πολύ σωστά ψημένη, ενώ ιδανικά χυλωμένο ήρθε το ριζότο με μπακαλιάρο στον ατμό, γαρίδες ψητές, πράσινο κάρι και αφρό από λεμονόχορτο. Από τα γλυκά ξεχωρίζει καλπάζοντας γευστικά το λιβανέζικο κιουνεφέ, που μοσχοβολάει βούτυρο. Το τυρί μαστιχωτό, το φύλλο κρατσανιστό,υπέροχο.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας brunch 10.00- 17.00. Πολύ ωραία κοκτέιλ, για απεριτίβο στο ηλιοβασίλεμα αλλά και κάποια ικανά να συνοδεύσουν το φαγητό σας. Το μπαρ είναι ανοιχτό 14.00- 02.00. Επιλογές κρασιών με έμφαση στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, σε πολύ καλή τιμολόγηση. Υπολογίστε περί τα 25 ευρώ/ άτομο, χωρίς τα ποτά. 

Αγίου Δημητρίου 16, Ερμούπολη, Σύρος, Τ/ 6976-58.16.56

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών