ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Simul: Μοντέρνας γαστρονομικής κουλτούρας μαγειρική

Μοντέρνας γαστρονομικής κουλτούρας μαγειρική που συνδυάζει τα διαθέσιμα φρέσκα υλικά της εποχής με προχωρημένες τεχνικές.

03.05.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Simul: Μοντέρνας γαστρονομικής κουλτούρας μαγειρική

Μαγειρική που συνδυάζει τα διαθέσιμα φρέσκα υλικά της εποχής με προχωρημένες τεχνικές.

Η θέση: Στον ιστορικό χώρο της οδού Υψηλάντου, στη θέση όπου βρισκόταν το φημισμένο γαλλικό εστιατόριο Prunier, για 37 χρόνια.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι μοντέρνος, ζεστός, minimal, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα ιδιαίτερα φωτιστικά.

Το φαγητό: «Στο SIMUL δημιουργούμε τις γεύσεις μας βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούμε την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις». Το μότο του εστιατορίου γραμμένο πάνω στον κατάλογο σε προϊδεάζει για την λογική της μαγειρικής του κουλτούρας ενώ ανεβάζει από μόνο του τον πήχη και τις προσδοκίες για το γευστικό ταξίδι που θα ακολουθήσει. Αυτή τη φορά δεν δοκιμάσαμε τα προτεινόμενα μενού αλλά επιλέξαμε τα ψαροφαγικά πιάτα από τον κατάλογο προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το φαγητό του. Εξαιρετικά τα φρεσκοψημένα δικά τους ψωμάκια με νοστιμότερο αυτό με το χαρουπάλευρο συνοδευόμενο από μια ιδιαίτερη μαρμελάδα ελαιόλαδου. Ξεκινήσαμε με carpaccio πεσκανδρίτσας με κινόα, εσπεριδοειδή και βασιλικό, δροσερό, γευστικό τέλεια μαριναρισμένο και πικάντικα φαλάφελ καπνιστής πέστροφας με μαρινάτο κολοκύθι, τζίντζερ και φέτα. Πολύ νόστιμο το ψητό καλαμάρι με κολοκάσι και πράσο, σε αντίθεση με το φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι και αβοκάντο που αν και νόστιμο, ήταν βαρύ και μάλλον καταλήξαμε ότι το χταπόδι δεν κάνει για τηγανητό. Η δοκιμή τελείωσε με το ψάρι ημέρας, μυλοκόπι “Bloody Mary”, τέλεια ψημένο, με ωραία τραγανή πέτσα, το οποίο συνοδευόταν από σαλάτα μυρωδικών.

Ο λογαριασμός: Με δεδομένο ότι φάγαμε ψαρικά-θαλασσινά ο λογαριασμός ήρθε 45 €/άτομο, χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Ενημερωμένη με αρκετές επιλογές σε ελληνικά κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτό Δευτέρα-Σάββατο 18:00-00:00. Την Κυριακή είναι κλειστό.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών