ΕΞΟΔΟΣ

Στο Django θα φάμε το πιο αγνό τζελάτο της πόλης

Αφού ακόνισε τα νύχια του στο πρώτο Django της Σύρου, ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης ήρθε και στο Κουκάκι και σερβίρει το πιο φρέσκο και φυσικό gelato της πόλης.

14.07.2021| Updated: 11.10.2021
Στο Django θα φάμε το πιο αγνό τζελάτο της πόλης

Ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης δεν ξεκίνησε τώρα να κάνει παγωτό. Όσοι έχουν περάσει από τη Σύρο τα τελευταία χρόνια κάτι θα ξέρουν για τη γεύση σύκο ή την σοκολάτα με τσίλι που σέρβιρε εκεί. Έμαθε μόνος του πως να φτιάχνει βελούδινο gelato και, καθώς είναι μανιακός με την καλή πρώτη ύλη, την άφησε να λάμψει και κράτησε το παγωτό του αυστηρά φυσικό – χωρίς συντηρητικά, έτοιμες σκόνες ή άλλα πρόσθετα. Και τώρα το έφερε να το δοκιμάσουμε και στην Αθήνα.

Γωνιακό και φωτεινό το Django Gelato στο Κουκάκι είναι η πρώτη ανοιχτή κουζίνα παγωτού της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι από τη βιτρίνα κιόλας θα δεις τους ζαχαροπλάστες του να ανοίγουν κλωναράκια βανίλιας, να καθαρίζουν φρούτα και να ψήνουν ολόκληρους ξηρούς καρπούς. Η μυρωδιά (και η ουρά που σχηματίζεται συχνά απ’ έξω) επιβεβαιώνει ότι κάτι καλό γίνεται από μέσα. Οι ποσότητες που βγαίνουν καθημερινά είναι περιορισμένες και το παγωτό ολόφρεσκο. Ετοιμαστείτε λοιπόν για πιθανά sold out αλλά επίσης για κουταλιές-εμπειρία.

Το σορμπέ εκτός Ιταλίας ακούγεται ξενέρωτο. Όμως, φτιαγμένο με βιολογικά πεπόνια που σίγουρα δεν ήρθαν από όπου κι όπου (το εξακριβώσαμε! Είναι από τη βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη, βραβευμένη και από τον «Γαστρονόμο»), το σορμπέ πεπόνι που έβγαλε πριν λίγες μέρες το Django ήταν αποκάλυψη. Πυκνό και με πραγματικό άρωμα, σαν να τρως το καλύτερο πεπόνι όλου του καλοκαιριού.

Μεγάλο hit είναι και το αλατισμένο φυστίκι και δικαίως! Γίνεται αποκλειστικά με φυστίκι Αιγίνης και μάλιστα από το μηδέν -με ατόφιο ξηρό καρπό που εκχυλίζεται μέσα στο γάλα- και όχι με την ευκολία της έτοιμης πάστας φυστικιού, όπως κάνουν οι περισσότερες τζελατερίες. Αγαπημένες γεύσεις είναι και η κρέμα μπανάνα, το πρωτότυπο σορμπέ γιαούρτι, η βανίλια με κανονική βανίλια Μαδαγασκάρης, το καπνιστό φουντούκι και η κρέμα καταλάνα με πορτοκάλι, κανέλα και κομμάτια «καμένης» ζάχαρης.

Ο ίδιος ο Καρακατσάνης μιλάει για τα φρούτα και τα άλλα υλικά του με μεταδοτική χαρά. Από τα Συριανά αγριόσυκα από δέντρα που μεγαλώνουν ανάμεσα σε θυμαριές, τις φράουλες που του φέρνουν από ένα κτήμα δίπλα στη θάλασσα, την καλύτερη ποικιλία μάνγκο, τους καρπούς, τα αυγά, το γάλα (και τα δύο από ζώα ελευθέρας βοσκής). Πολύτιμος συνεργάτης, εκτός από τη βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη, είναι και το οικολογικό αγρόκτημα Λιβαδερού απ’ όπου έρχεται το γάλα. Συνολικά το Django παράγει 150 κιλά φρέσκο παγωτό την ημέρα και όταν αυτά τελειώσουν απλά κλείνει. Εthics above profit είναι το μότο του.

Καθημερινά από το εργαστήριο βγαίνουν δεκάξι γεύσεις, οχτώ σορμπέ και οχτώ gelato, που αλλάζουν συνεχώς με βάση την εποχικότητα.

Django Gelato Athens

Βεΐκου 15, Κουκάκι

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών