ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Stoffa

Μπριζολάδικο από καλή στόφα.

30.10.2015| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Stoffa

Μπριζολάδικο από καλή στόφα.

Η θέση: Τη Stoffa, που «συστήνεται» ως μπριζολάδικο, θα τη βρεις 200m από την στάση του ηλεκτρικού «Κηφισιά».

Η ατμόσφαιρα: Φτάνοντας εκεί, είδα ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εστιατόριο, πολύχρωμο, χαρούμενο, φωτεινό, ποπ με λίγα λόγια. Σου φτιάχνει τη διάθεση, για να μην πω ότι την απογειώνει μόλις περάσεις στην υπέροχη αυλή του.


Το φαγητό: Η Stoffa λόγω ονόματος -είναι η παλαιού τύπου κουζίνα που λειτουργούσε με ξύλα- και λόγω ιστορίας -καθώς στον ίδιο χώρο επί χρόνια λειτουργούσε δημοφιλές εστιατόριο- βάζει ψηλά τον πήχη του φαγητού: μεσογειακές γεύσεις με σαφή προσανατολισμό στις ελληνικές, σε ένα μενού που ανανεώνεται συχνά και προσφέρει πολλές επιλογές. Κάποιες είναι ετερόκλητες, για να είμαστε ειλικρινείς, αφού δύσκολα κανείς μπορεί να φανταστεί να συνυπάρχουν με επιτυχία στο ίδιο μενού κοντοσούβλι, πίτσα και μπέργκερ. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η γεύση· και αυτά που δοκιμάσαμε ήταν νόστιμα και καλοφτιαγμένα. Ξεκινήσαμε με πλούσια και δροσερή πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί σεβρ. Από κύρια επιλέξαμε τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ζουμερή και καλοψημένη, και το μπέργκερ με τρυφερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τραγανές τηγανητές πατάτες. Κλείσαμε με ένα μιλφέιγ με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα. Στα «συν» να σημειώσουμε τις μεγάλες μερίδες και την ιδιαίτερα προσεγμένη παρουσίαση των πιάτων, καθώς πρώτα χορταίνει το μάτι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 25 – 30 € κατά άτομο.

Η κάβα: Ο κατάλογος αποτελείται από επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, 6 δημοφιλείς μπίρες και 15 λαχταριστά κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 17.00 μ.μ. – 01.00 π.μ. Σαββατοκύριακο 12.00 π.μ. – 01.00 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών