ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Sunset: τηγανόπιτα αλλά και ζυμαρικά με σολομό

Εξαιρετικό φαγητό σε συνδυασμό με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα. Τι θα μπορούσατε να ζητήσετε παραπάνω για ένα δείπνο;

12.06.2016| Updated: 16.02.2024
Sunset: τηγανόπιτα αλλά και ζυμαρικά με σολομό

Εξαιρετικό φαγητό σε συνδυασμό με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα. Τι θα μπορούσατε να ζητήσετε παραπάνω για ένα δείπνο;

Η θέση: Δίπλα στο λιμάνι της Υδρας, μετά τη σπηλιά, στην αρχή του δρόμου προς το Καμίνι.


Η ατμόσφαιρα: Το ABC news το κατέταξε 2ο στα πιο καλά εστιατόρια του κόσμου με θέα. Αριστερά η ακτογραμμή, δεξιά ο οικισμός της Υδρας, στα πόδια σου ο Σαρωνικός και στο βάθος η Πελοπόννησος. Αν είναι ηλιοβασίλεμα, ακόμα καλύτερα. Θα δεις τον ήλιο να χάνεται μέσα στη θάλασσα – εξ ου και Sunset.


Το φαγητό: Ηξερα πως έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία 3-4 χρόνια και πως εδώ βρίσκει κανείς καλό ψάρι. Ο κατάλογος είχε, όμως, κι άλλες επιλογές για την 7μελή παρέα μας – «πειραγμένα» πιάτα ελληνικής κουζίνας, που ετοιμάζει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου. Η τηγανόπιτα της κυρα-Τασίας (με γέμιση τυριών) γευστικότατη, το ίδιο και η μελιτζάνα με μετσοβόνε και τομάτα. Οι συνδαιτυμόνες μου έμειναν στα κλασικά: μύδια αχνιστά, μπιφτέκια σχάρας με σοτέ φρέσκες πατάτες (νόστιμο το μπιφτέκι, το ίδιο και οι πατάτες ψημένες με τη φλούδα τους), ταλιατέλες με φρέσκο σολομό, μαραθόριζα, τσίπουρο και κρέμα άνηθου (ισορροπημένο πιάτο, αν και θα προτιμούσα να απουσιάζει η κρέμα γάλακτος). Εγώ δοκίμασα καλαμαράκια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι, ντοματάκια Σαντορίνης και ξινομυζήθρα. Ψημένα όσο έπρεπε και η πικράδα του χόρτου «έπαιζε» με την ντομάτα.

Ο λογαριασμός: περίπου 25-30€/άτομο.

Η κάβα: Πλούσια λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό: Κάθε μέρα 12 μεσημέρι-12 το βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών