ΕΞΟΔΟΣ

Tamarind

Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

31.10.2016
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής

Ισως το πρώτο μοντέρνο ταϊλανδέζικο της πόλης, έχει μια ωραία ατμόσφαιρα, σαν να μπαίνεις καλεσμένος σε καλοκαιρινό πάρτι. Το φαγητό δεν είναι αμιγώς παραδοσιακό (οι γεύσεις έχουν εξευγενιστεί), όμως τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής είναι ορίτζιναλ. Τις σάλτσες τις φτιάχνουν εδώ, η ιδιοκτήτρια Αντζελα Σκουρλή διαβεβαιώνει πως δεν μαγειρεύουν με πολλή ζάχαρη και ενισχυτικά γεύσης. Θα δοκιμάσετε πιάτα που δεν έχουν τα άλλα thai της πόλης, όπως είναι η σαλάτα mee grop, τραγανή, με κριτσανιστές νούγιες, φύτρες φασολιού, καρότο, ανανά, αποξηραμένες γαρίδες – μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά έχει τον κόπο της και στις επαρχίες της Ταϊλάνδης τη θεωρούν εορταστικό γεύμα. Οπωσδήποτε δοκιμάστε σούπα. 10 κοκτέιλ, ελληνικά κρασιά, ασιατικές μπίρες και σάκε. Καλό σέρβις. Για να ισορροπήσουν τις κάπως τσιμπημένες τιμές τους, μερίμνησαν για χαμηλότερες τιμές σε μικρότερη ποσότητα.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών