ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tamarind

Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

31.10.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Tamarind

Ισως το πρώτο μοντέρνο ταϊλανδέζικο της πόλης, έχει μια ωραία ατμόσφαιρα, σαν να μπαίνεις καλεσμένος σε καλοκαιρινό πάρτι. Το φαγητό δεν είναι αμιγώς παραδοσιακό (οι γεύσεις έχουν εξευγενιστεί), όμως τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής είναι ορίτζιναλ. Τις σάλτσες τις φτιάχνουν εδώ, η ιδιοκτήτρια Αντζελα Σκουρλή διαβεβαιώνει πως δεν μαγειρεύουν με πολλή ζάχαρη και ενισχυτικά γεύσης. Θα δοκιμάσετε πιάτα που δεν έχουν τα άλλα thai της πόλης, όπως είναι η σαλάτα mee grop, τραγανή, με κριτσανιστές νούγιες, φύτρες φασολιού, καρότο, ανανά, αποξηραμένες γαρίδες – μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά έχει τον κόπο της και στις επαρχίες της Ταϊλάνδης τη θεωρούν εορταστικό γεύμα. Οπωσδήποτε δοκιμάστε σούπα. 10 κοκτέιλ, ελληνικά κρασιά, ασιατικές μπίρες και σάκε. Καλό σέρβις. Για να ισορροπήσουν τις κάπως τσιμπημένες τιμές τους, μερίμνησαν για χαμηλότερες τιμές σε μικρότερη ποσότητα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών