ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tαβέρνα των Νίκου και Μπάμπη Μόλβαλη

Τριάντα χρόνια υπηρετούν την ντόπια λεσβιακή κουζίνα. Η οικογενειακή ταβέρνα των Νίκου και Μπάμπη Μόλβαλη διαθέτει μία από τις ομορφότερες και πιο δροσερές αυλές του …

22.09.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Tαβέρνα των Νίκου και Μπάμπη Μόλβαλη

Τριάντα χρόνια υπηρετούν την ντόπια λεσβιακή κουζίνα. Η οικογενειακή ταβέρνα των Νίκου και Μπάμπη Μόλβαλη διαθέτει μία από τις ομορφότερες και πιο δροσερές αυλές του Μολύβου, ψηλά στο χωριό Βαφειός. Χάχλες γεμιστές, σουγάνια (γεμιστά κρεμμύδια), σφουγγάτο (ανοιχτή κολοκυθόπιτα), αρνάκι φούρνου γεμιστό με ρύζι, σταφίδα και πορτοκάλι, όλα από ντόπια υλικά, μερικά ιδιοπαραγόμενα. Απαραιτήτως γλυκό: μπλατζέντα, αμυγδαλομπακλαβάς, τραγανό ριτσέλι (γλυκό κουταλιού με πράσινο κολοκύθι και πετιμέζι σύκου). Το σέρβις έμπειρο, ξέρει απέξω κι ανακατωτά τι μπαίνει και τι βγαίνει απ’ την κουζίνα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών