ΕΞΟΔΟΣ

Ταξίδι στις γεύσεις του Kenshō

Ο executive chef Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και ο executive pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος διευρύνουν τα όρια της δημιουργικότητας προτείνοντας γεύσεις μοναδικές στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Kenshō Psarou.

20.08.2021
Ταξίδι στις γεύσεις του Kenshō

Ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και ο Δημήτρης Χρονόπουλος αυτή τη χρονιά εμπνέονται από την παράδοση και δίνουν έμφαση στην αυθεντικότητα. Και οι δύο ξεκινούν με βάση κλασικές συνταγές, γεύσεις που “έχουν γράψει” στη συλλογική μας μνήμη, και τις εξελίσσουν σε κάτι εντελώς καινούριο.

Στην Ψαρού, την πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Μυκόνου, δίπλα στη θάλασσα, με θέα το απέραντο γαλάζιο, η ελληνική κουζίνα συναντά την ιαπωνική τεχνογνωσία. Στο εστιατόριο του Kenshō Psarou ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης προτείνει πιάτα 100% παραδοσιακά σε νέες, απροσδόκητες εκδοχές. Η κλασική Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα παίρνει τη μορφή τραγανών dumplings με κρέμα άνηθο, κονσομέ κρεμμύδι και κρεμμυδάκια ποσέ με ελαιόλαδο και μυρωδικά. Ο chef παίζει δημιουργικά με τον μουσακά και τον σερβίρει σε μορφή καραμελωμένης μελιτζάνας σε honey miso, όπου επάνω της βρίσκεται αργομαγειρεμένη στηθοπλευρά μόσχου με σόγια και πετιμέζι, αφρό από μπεσαμέλ και κατσικίσιο τυρί. Το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνει το εξαιρετικό sushi menu με κάποια ιδιαίτερα signature Kenshō rolls όπως τα “Spider Maki” με τεμπούρα καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι, χαλαπένιο & wasabi, τρούφα και χαβιάρι ossetra.  

Το δείπνο στο εστιατόριο του Kenshō Psarou είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία την οποία κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ο executive pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος. Ο Δημήτρης αποκαθιστά στο ακέραιο κλασικά, εμβληματικά γλυκά της διεθνούς ζαχαροπλαστικής όπως το προφιτερόλ. Θα δοκιμάσετε την αυθεντική συνταγή του με παγωτό βανίλια μέσα σε φρυγανισμένα σουδάκια συνδυασμένα με βελούδινη sauce σοκολάτας γάλακτος. Εξαιρετικά δημοφιλές και το Kenshō chocolate caramel. Με toffee caramel, μους σοκολάτας γάλακτος,τραγανό νουγκατίν από αλμυρά peanuts και παγωτό αρωματισμό με κανέλα.  

Τόσο ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, όσο και ο Δημήτρης Χρονόπουλος ξεκινούν ένα γευστικό ταξίδι με αφετηρία την παράδοση, συνδυάζουν τεχνικές και αφομοιώνουν επιρροές, δημιουργώντας τελικά γεύσεις ολότελα καινούριες και μοναδικές. Και οι δύο κατορθώνουν να το κάνουν με εξαιρετικό τρόπο καθώς και οι δύο είναι απόλυτα προσανατολισμένοι στην αξία της αυθεντικότητας, από την οποία ξεκινούν όλα.  

Kenshō

Ψαρρού 846 00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών