ΕΞΟΔΟΣ

The Gin Joint

Αρκευθος και σαξόφωνο, η σημασία του πάγου, μία συνταγή και πολλά μυστικά μας αποκαλύπτονται στο μπαρ που δοξάζει το τζιν

02.10.2014| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
The Gin Joint

Αρκευθος και σαξόφωνο, η σημασία του πάγου, μία συνταγή και πολλά μυστικά μας αποκαλύπτονται στο μπαρ που δοξάζει το τζιν.

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, φορώντας καμπαρντίνα και καπέλο Φεντόρα, μπαίνει βιαστικά σε ένα λούμπεν μπαρ της Αμερικής των ’30s, την εποχή που το αλκοόλ ρέει άφθονο και όλοι πίνουν στα κρυφά, εξαιτίας της ποτοαπαγόρευσης. Αυτό το μπαρ θα μπορούσε να είναι το «Gin Joint» της πλατείας Καρύτση, όχι παρακμιακό και καθ’ όλα νόμιμο. Νοσταλγικό και αυθεντικό, έχει ταυτότητα. Διαθέτει μια ζηλευτή κάβα με 90 τζιν όλων των τύπων, London Dry, Genever, Plymouth, αμερικάνικα κ.λ.π., 25 malt ουίσκι, ένα μενού με 55 κοκτέιλ που αλλάζει κάθε χρόνο και μια κάρτα με μία νέα συνταγή κάθε εβδομάδα που δίνουν οι ικανοί bartenders Δημήτρης Κιάκος, Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπάκουλης. Ξεχωρίζει όχι μόνο χάρη στις διακρίσεις που έχει λάβει, αλλά κυρίως επειδή έχει πρόθυμους επαγγελματίες που σε εκπαιδεύουν στο καλό αλκοόλ, σε βοηθούν να διαλέξεις, σε εξυπηρετούν.

Classic Negroni από το Νίκο Μπάκουλη

Χρησιμοποιώντας μια ιαπωνική τεχνική «αρχιτεκτονικής» πάγου, ο Νίκος Μπάκουλης σχηματίζει ένα παγωμένο διαμάντι για να το προσθέσει στο κοκτέιλ που φτιάχνει. Επιμένει στη σημασία του ποιοτικού, διαφανούς πάγου, ο οποίος δεν νερώνει το ποτό περισσότερο από το επιθυμητό. «Η πικρή γεύση, που για κάποιους είναι πολύ αγαπημένη, διαλύεται στο νερό και η απόλαυση ενός ποτού έχει περιορισμένο χρόνο ζωής με τα κοινά παγάκια».

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών