ΕΞΟΔΟΣ

The Parliament

Ο σεφ του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza έχει δημιουργήσει ένα απολαυστικό μενού για όλη τη Σαρακοστή, για τους επισκέπτες τους εστιατορίου The Parliament, στο Σύνταγμα.

02.04.2015

Ο σεφ του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza έχει δημιουργήσει ένα απολαυστικό μενού για όλη τη Σαρακοστή, για τους επισκέπτες τους εστιατορίου The Parliament, στο Σύνταγμα.

Η θέση: Στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza, με θέα στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και την οδό Σταδίου, τόσο κοντά αλλά τόσο μακριά από τον θόρυβο των αυτοκινήτων που περνούν ακριβώς από κάτω.


Η ατμόσφαιρα: Κομψό και αριστοκρατικό, περιβάλλον υψηλής αισθητικής και άλλης εποχής. Ρόντες και βαριές καρέκλες, χρυσοποίκιλτα και πολυέλαιοι συνθέτουν την εικόνα.

Το φαγητό: Για τη Σαρακοστή ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος έχει ετοιμάσει διάφορα νηστίσιμα πιάτα, που μπορεί κανείς να απολαύσει στο μπουφέ. Δροσερές σαλάτες, ζεστά παραδοσιακά εδέσματα αλλά και κάποια γλυκά, με την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα, είναι διαθέσιμα καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Δοκιμάσαμε τέσσερις αλοιφώδεις νοστιμιές, ταραμοσαλάτα απαλή, μελιζτανοσαλάτα καπνιστή και χούμους με τραγανές αραβικές πίτες, όπως επίσης και φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Πολύ ωραία η σαλάτα με πρασινάδες, χταπόδι, γαρίδες και αρωματικό λαδολέμονο, ενώ για κυρίως πιάτο ο σεφ πρότεινε κριθαρότο θαλασσινών με μύδια, καλαμάρι και σαφράν.


Καθημερινά τα πιάτα αλλάζουν, έτσι μπορεί κανείς να βρει αγκινάρες αλά πολίτα, πέννες με ψητά λαχανικά, γαρίδες σωτέ με ούζο και φρέσκια ντομάτα και πολλά ακόμη. Εκτός από αυτά τα πιάτα, μπορεί κάποιος να επιλέξει και από το μενού a la carte.

Ο λογαριασμός: Για ελεύθερη επιλογή από το μπουφέ, το κόστος είναι 24 € το άτομο.

Η κάβα: Επιλογές από ελληνικό και ξένο αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως 11 το βράδυ. Εξυπηρετεί το μετρό Συντάγματος.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών