ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

The Royal Μonkey

Colonial chic και fusion

25.09.2020| Updated: 15.02.2024
The Royal Μonkey

Colonial chic και fusion

Α, τι όμορφο μαγαζί! αναφώνησε η παρέα. Τι καλοφτιαγμένο, με ωραίες ταπετσαρίες, καθρέφτες και κουρτίνες που παραπέμπουν σε colonial chic style, λες και έχεις κάνει ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, μακριά στην Ινδοκίνα και στις γαλλικές αποικίες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας ετοίμασε για το Royal Monkey ένα μενού με ανατολικές επιρροές σε δυτική μετάφραση. Ceviche με μαριναρισμένο τόνο, spicy κρέμα από αβοκάντο, αγγούρι και yuzu kosho (πάστα από yuzu και καυτερές πιπεριές) όλο δροσιά και σπιρτάδα. Ακόμα, fish & chips με φρέσκο μπακαλιάρο σε ανάλαφρο κουρκούτι, τραγανές τηγανητές πατάτες και αγιολί με ταραμά και παλαμίδα.

Ξεφάντωμα οι σαλάτες τους, εκ των οποίων η Baby Lettuce Grilled Salad, με μαρούλι στη σχάρα, καπνιστό bacon, κάππαρη, παρμεζάνα και vinaigrette αντζούγιας, έχει βαθιά νοστιμιά. Τα bao buns έχουν ξεψαχνισμένο χοιρινό, σάλτσα char-siu και τηγανητό κρεμμύδι. Μοιραστήκαμε με τη Γιώτα ένα beef brisket, δηλαδή σιγομαγειρεμένο στήθος από μοσχάρι black angus σε καπνιστή μαρινάδα, με αγγούρι σχάρας και σάλτσα βουτύρου με yuzu. Φάγαμε εξαιρετικά κι ευχηθήκαμε για τα κοκτέιλ να φτάσουν κι αυτά στο υψηλό επίπεδο του φαγητού, αλλά και η λίστα με τα κρασιά να διευρυνθεί κάπως.

Λεβίδου 11, Κηφισιά, Τ/210-80.11.679. Καθημερινά 17.00-01.00. Περίπου 25 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών