ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι τρως όταν έχεις τις «κλειστές» σου και καμία όρεξη να μαγειρέψεις;

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες. Κάτι τεμπέλικα Σάββατα, κάτι κουρασμένες Κυριακές, που ξυπνάς και δεν έχεις καμία διάθεση να βγεις. Με αυτή την διάθεση ξύπνησα το περασμένο Σάββατο.

15.10.2020| Updated: 26.05.2022
Τι τρως όταν έχεις τις «κλειστές» σου και καμία όρεξη να μαγειρέψεις;

Powered by efood

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες. Κάτι τεμπέλικα Σάββατα, κάτι κουρασμένες Κυριακές, που ξυπνάς και δεν έχεις καμία διάθεση να βγεις. Που δεν έχεις όρεξη να προγραμματίσεις τίποτα. Που το να φορέσεις ρούχα, να χτενιστείς και να ξεμυτίσεις φαντάζει βουνό. Που ξαφνικά το σπίτι σου μοιάζει «φωλιά» και εσύ θέλεις μόνο να κουλουριαστείς στην πολυθρόνα φορώντας τις πιτζάμες σου και να μην κάνεις απολύτως τίποτα που να απαιτεί την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, όπως το να φτιάξεις καφέ ή να μαγειρέψεις.

Με αυτή την διάθεση ξύπνησα το περασμένο Σάββατο. Μην παρεξηγηθώ, δεν ήταν ανία αυτό που αισθανόμουν, δεν είχε κανένα αρνητικό φορτίο. Αντιθέτως, ήταν μια διάθεση για cocooning, για εσωτερική ανασυγκρότηση. Είχα την χαρούμενη ανάγκη να ταχταρίσω τον εαυτό μου, να τον κανακέψω όσο δεν παίρνει αφήνοντάς του τον χρόνο να ασχοληθεί με τα πράγματα που αγαπά, όπως το να βυθιστεί στο καινούργιο βιβλίο της Φεράντε χάνοντας εντελώς την αίσθηση του χρόνου. Αυτό κι έκανα. Δεν είχα υπολογίσει βέβαια ότι κάποια στιγμή θα με πρόδιδε το σώμα μου. Κατά τις 11 με επανέφερε βίαια στην πραγματικότητα το ζωηρό γουργουρητό. Συμβαίνει -σκέφτηκα- όταν έχεις παραλείψει το πρωινό… Να σκαρώσω κάτι μόνη μου το απέκλεισα. Δεν θα πλησίαζα στην κουζίνα! Μία ήταν η λύση. Το app του efood. Είχα καιρό να μπω και ομολογώ ότι η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη. Οι επιλογές σε όλες τις κατηγορίες έχουν αυξηθεί πολύ, αλλά και πολλά αγαπημένα στέκια όπου σε άλλη περίπτωση θα είχα κανονίσει να βρεθώ με φίλους και που μέχρι χτες δεν έκαναν ντελίβερι, πλέον είδα ότι μπορούν να φτάσουν στην πόρτα μου με την υπηρεσία delivered by efood. Απλά πατάς το φίλτρο delivered by efood, βλέπεις τα συνεργαζόμενα καταστήματα, επιλέγεις το μενού, παραγγέλνεις, και το efood αναλαμβάνει το delivery με τους δικούς της διανομείς.

Επέλεξα brioche αυγά ποσέ από το Frater & Soror. Έφτασαν γρήγορα, με τα αυγά άθικτα, στητά και τρυφερά όπως θα σου τα έφερναν αν τα παράγγελνες στο κατάστημα. Συνοδεύονταν από κρέμα γραβιέρας Νάξου και πορκέτα Καρδίτσας. Βάφτισα αυτή την παρασπονδία late breakfast ή early lunch και χορτασμένη και ευτυχής αποφάσισα να συνεχίσω τη μέρα με μια τελετουργία περιποίησης. Μάσκα μαλλιών και προσώπου, η τέλεια αναζωογόνηση.

Στις τρεις πέρασε η Αναστασία με νέα και φωτό από τις διακοπές της. Είπαμε να φάμε κάτι απλό. Τι όμως; Hot dog από την Καντίνα της Μαβίλη! Κρατήσαμε την όρεξή μας για το βράδυ, όπου το σενάριο προέβλεπε ταινία και dinner, σαν ραντεβού σε αμερικανική ταινία.

Το απόγευμα είπαμε να απολαύσουμε ένα iconic ρόφημα από τα Starbucks. Τι θα ήταν το φθινόπωρο χωρίς ένα Pumpkin Spice Latte;

Για βραδινό δυσκολευτήκαμε λίγο να επιλέξουμε.

Μπέργκερ από το Monsieur Barbu;

Πίτσα από το Odori;

Ή μπουρίτος από το Taco Maria;

Επειδή η ταινία ήταν το το Eat, Drink, Man, Woman του Ang Lee (η απόλυτη ταινία φαγητού), μας άνοιξε η όρεξη για τα ψωμάκια ατμού του Jing και για την τηγανητή πάπια με ανανά. Στρώσαμε καρό τραπεζομάντιλο, πατήσαμε play και αφήσαμε τη μέρα να κλείσει με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Ήταν ομολογουμένως μια υπέροχη μέρα, μια virtual all day βόλτα στο κέντρο χωρίς να ξεμυτίσω από το σπίτι. Μια απενεχοποιημένη παύση από κάθε ασχολία, ακόμα και από το μαγείρεμα, το οποίο σε κάθε άλλη περίπτωση απολαμβάνω. Ναι, είπαμε υπάρχουν και αυτές οι μέρες που έχεις τις κλειστές σου… Είναι καλό να ξέρεις ότι οι επιλογές σου σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι καθόλου, μα καθόλου περιορισμένες.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών