ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Σαν Φρανσίσκο

Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

31.10.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Το Σαν Φρανσίσκο

Σαντουιτσάδικο με ακέραιο κόνσεπτ, συνεπέστατο στο προϊόν του από την πρώτη ημέρα λειτουργίας. Είναι σελφ σέρβις, παραγγέλνεις μέσα, κάθεσαι είτε στο μικρό σαλονάκι στο βάθος –που θυμίζει λίγο Βερολίνο– είτε έξω στα λίγα τραπέζια του πεζοδρομίου. Ψωμί παίρνουν από τον φούρνο του Ρίζου στο Κουκάκι, λευκή και μαύρη τσιαμπάτα και γαλλικό καμπαγιού. Σίγουρα κάποιο από τα προτεινόμενα σάντουιτς θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον, οι συνταγές είναι πρωτότυπες, εδώ το σάντουιτς είναι αποψάτο, όχι βρώμικο ούτε φορτωμένο. Φυσικά, μπορείτε να συνθέσετε το δικό σας. Ολα τα αλλαντικά είναι από το Sary, τα αυγά βιολογικά, τις σάλτσες τις φτιάχνουν οι ίδιοι, έχει πολλές χορτοφαγικές επιλογές. Δοκιμάστε το Νόε Βάλλεϊ με ψητό κουνουπίδι και σαλάτα Καππαδοκίας ή το χορτοφαγικό Λέικ Σαντ με αβοκάντο, ψητή φέτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα. Για να πιείτε, μόνο ελληνικές μπίρες – περί τις 20 ετικέτες. Το σάντουιτς είναι έτοιμο μόλις ακούσετε να χτυπάει το κουδουνάκι, σερβίρεται σε πλαστικό καλαθάκι ψωμιού μαζί με καραμέλες. Δοκιμάστε και τα σοκολατάκια που φτιάχνουν.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών