ΜΑΓΑΖΙΑ

Τόπων Γεύσεις (Ερμούπολη)

Προϊόντα συριανά αλλά και από όλη την Ελλάδα στο μικρό παντοπωλείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

04.05.2014| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Τόπων Γεύσεις (Ερμούπολη)

Προϊόντα συριανά αλλά και από όλη την Ελλάδα στο μικρό παντοπωλείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Ολοκαίνουργιο το παντοπωλείο του Νίκου Ρούσσου και της Κατερίνας Νομικού, άνοιξε μέσα στον Μάη δίπλα στα μανάβικα, στην καρδιά του λιμανιού της Σύρου. Με ράμπα στην είσοδο και με φαρδείς διαδρόμους για να κινούνται άνετα τόσο οι μαμάδες με τα καρότσια των μωρών όσο και οι έχοντες κινητικές δυσκολίες. Αν και βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ακόμα, ξεχωρίσαμε αρκετές, ενδιαφέρουσες λιχουδιές από τη Σύρο, τις Κυκλάδες και γενικά τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, όπως τα δοκιμασμένα νιώτικα τυριά, τα αξιώτικα του Κουφόπουλου και της Γαλακτοκομικής Λέσβου. Και ακόμη τα προϊόντα των δύο τυροκομείων του νησιού, συριανές μαρμελάδες, ντόπιο θυμαρίσιο μέλι, εκλεκτή φάβα Σαντορίνης Λογοθέτη, αρωματικά βότανα Νάξου της Organic Islands, τηνιακά ζυμαρικά από το Ντουλάπι της Γιαγιάς, κρασιά από τον μυκονιάτικο Κήπο Ξυδάκη και από το Οινοποιείο Σύρου. Από την υπόλοιπη Ελλάδα φέρνουν ζυμαρικά της Αδαμαντίνας, ελιές Σακελλαρόπουλου, καφέ Δρακούλη, φασόλια από το αγρόκτημα Πρεσπών, μπίρες Septem και πολλά άλλα, όλα τους δοκιμασμένα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών