ΕΞΟΔΟΣ

Vinoterra resto & cava

Το κρασί ρέει άφθονο εμποτίζοντας ένα μενού δημιουργικά «αλιευμένο» από τη Μεσόγειο.

31.03.2011| Updated: 25.06.2021
Vinoterra resto & cava

Το κρασί ρέει άφθονο εμποτίζοντας ένα μενού δημιουργικά «αλιευμένο» από τη Μεσόγειο.

Η θέση: Η Μαρίνου Αντύπα είναι μεν κεντρικός δρόμος, όμως δεν επικρατεί χάος. Έτσι, ακόμα και το καλοκαίρι που ανοίγει η τζαμαρία του εστιατoρίου, τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν ενοχλούν ιδιαίτερα. Η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε από την Αττική Οδό (έξοδος Ολυμπιακού Σταδίου) είτε με τον ηλεκτρικό (σταθμός Νέου Ηρακλείου).

Η ατμόσφαιρα: Ομορφη, μοντέρνα σάλα, με έναν επιβλητικό μαυροπίνακα να μας ενημερώνει για τα πιάτα ημέρας, ενώ η ανοιχτή κουζίνα προσφέρει θέα… στη δράση. Εξαιρετικό είναι το κελάρι της παρακείμενης κάβας, η οποία λειτουργεί μεν ανεξάρτητα αλλά υπό την ίδια διεύθυνση, οπότε εξυπηρετεί και το εστιατόριο.

Το φαγητό: Καλύτερα να διαλέξετε πρώτα κρασί και έπειτα φαγητό. Η κουζίνα μπλέκει δημιουργικά διάφορες μεσογειακές γεύσεις, ενώ βασίζεται αυστηρά σε εποχικά υλικά. Από ψαρόσουπα με μάγουλα σφυρίδας περνάμε με άνεση σε φρικασέ με μαγιάτικο, ριζότο λαχανικών, αρνάκι με Vinsanto και κους κους. Πολλά τα πιάτα ημέρας.

Ο λογαριασμός: Θα πληρώσουμε γύρω στα 50 με 60 ευρώ το ζευγάρι για ένα πλήρες γεύμα (με 2 επιδόρπια) αλλά χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Ατελείωτη και τίμια ως προς το κόστος. Οι 1.300 ετικέτες διατίθενται σε τιμές κάβας με επιβάρυνση 10 ευρώ για το σέρβις ή το 30% της τιμής αν κοστίζουν πάνω από 50 ευρώ. Ακόμη, θα βρούμε 30 ετικέτες σε ποτήρι αλλά και μισές φιάλες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά μετά τις 7 και Κυριακή μόνο το μεσημέρι. Η κάβα μένει ανοιχτή μέχρι να κλείσει το εστιατόριο, δηλαδή έως τη 1.00 π.μ. Το πάρκινγκ δεν θα σας δυσκολέψει.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών