ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βόλτα στην πόλη #3

Η Νένα Δημητρίου καταγράφει ό,τι νόστιμο συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας.

20.05.2020| Updated: 25.06.2021
Βόλτα στην πόλη #3

Η Νένα Δημητρίου καταγράφει ό,τι νόστιμο συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας.

Από σήμερα, λειτουργεί το pop up του Sushimou, με το όνομα Sushi Lunchi. Ο ιδιοκτήτης Αντώνης Δρακουλαράκος αποφάσισε να μην σερβίρει ευάλωτα nigiri και sashimi. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο κόνσεπτ. Επέλεξε από το μενού του εστιατορίου να σερβίρει σε μπολ κάποια από τα δημοφιλέστερα πιάτα του, το Chirashi-Don με λαβράκι, τόνο, σολομό, αβοκάντο, αγγούρι και ρύζι, το Unagi-Don, με χέλι και ξιδάτο ρύζι, και διάφορες παραλλαγές τους, με τόνο, σολομό ή λαυράκι. Τις επόμενες μέρες ο Αντώνης ενδέχεται να προσθέσει επιπλέον πιάτα στο μενού, κάποια vegan επιλογή ή με γαρίδες, όσπρια και άλλα, για τους παλιούς που είχαν κρατημένο στασίδι γύρω από τον πάγκο του, αλλά και νέους που δεν είχαν καταφέρει να βρουν θέση. Διαθέσιμα και ποτά, όπως σάκε, μπίρες και δυο επιλογές σε κρασί.

Στο ιδιαιτέρως φροντισμένο πακέτο περιλαμβάνονται ξυλάκια, σάλτσα σόγιας, υγρά μαντηλάκια για τα χέρια, ενώ για όσους πρόλαβαν να παραγγείλουν την πρώτη μέρα λειτουργίας στην χάρτινη τσάντα τους βρήκαν και ένα πιστοποιητικό παραγγελίας, που προσωπικά μεταφράζω ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης δοσμένη με χιούμορ, από τον απίθανο ιδιοκτήτη. Τη διανομή έχει αναλάβει η εταιρεία Wolt, ενώ μπορείτε να πάρετε και take away το φαγητό σας, κάνοντας μια βόλτα στο Σύνταγμα. Προτείνουμε να δώσετε την παραγγελία σας νωρίς με προγραμματισμένη ώρα παραλαβής, καθώς είμαστε πολλοί οι φανατικοί, που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ανυπομονούσαμε να επαναλειτουργήσει το εστιατόριο και θα σπεύσουμε. Υπομονή, υπάρχει don για όλους.

Ώρες λειτουργίας 13.00- 22.00

Σκούφου 6, Σύνταγμα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών