ΜΑΓΑΖΙΑ

Ξυλόφουρνος στο Blé

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να πάρετε τσουρέκι τυλιγμένο σε ύφασμα.

20.04.2018| Updated: 25.06.2021
Ξυλόφουρνος στο Blé

Στο εμβληματικό διατηρητέο κτίριο όπου στεγάζεται το Blé θα βρείτε ό,τι ποθήσετε: από ψωμιά και πρωινά κάθε είδους μέχρι καφέ και πιάτα ημέρας. Το ντιζάιν του καταστήματος είναι μοναδικό και θα θαυμάσετε τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο ύψους 12 μ. Τα ψωμιά τους είναι αξεπέραστα: έχουν προζυμένια και με μαγιά, χωρίς βελτιωτικά, και τρώγονται ευχάριστα και δύο τρεις ημέρες αργότερα. Δοκιμάστε παραδοσιακό γερμανικό πολύσπορο ψωμί, μπαγκέτα, ιταλικούς λουκουμάδες bomboloni, φωλιές βελγικής σοκολάτας και χαλβά με φουντούκι, σταφίδα και μπράντι. Εξαιρετικό και το bao bun με χοιρινή μπριζόλα και τα ξεροτήγανα στο μενού. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να πάρετε τσουρέκι τυλιγμένο σε ύφασμα. Η ιδέα ανήκει στον εικαστικό Μάριο Teriade Ελευθεριάδη, ο οποίος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της εμφάνισης του Blé. Τα «Φασκιωμένα», όπως ονομάζονται, είναι μια εικαστική πρόταση όπου επώνυμα vintage υφάσματα τυλίγουν τα παραδοσιακά τσουρέκια του Blé, τα οποία ετοιμάζουν οι μάστορές του με την ανάλογη φροντίδα. Με τα έσοδα από τις πωλήσεις των «Φασκιωμένων» αγοράστηκαν μωρουδιακά για τα βρέφη του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός», καθώς και των Παιδικών Χωριών SOS, και η δράση θα συνεχιστεί και για άλλους οργανισμούς μέριμνας βρεφών. Το τσουρέκι έχει μαστιχωτή υφή, ενώ το ύφασμα θα σας μείνει και είναι ιδανικό για την κουζίνα σας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT