ΕΞΟΔΟΣ

Zoe Mini Meals: Διεθνές street food στη Σύρο

Στη βόλτα σας στην Ερμούπολη, για take away στην παραλία, αλλά και για μετά το ξενύχτι σημειώστε μια νέα διεύθυνση. Εδώ θα φάτε από πίτσα μέχρι σούσι.

11.08.2021| Updated: 12.08.2021
Φωτογραφίες: Purple Sheep
Zoe Mini Meals: Διεθνές street food στη Σύρο

Η ομάδα των εστιατορίων Αλλού Γυαλού και Ono Concept επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Σύρο με ένα νέο εστιατορικό concept, όπου συνιδιοκτήτης και αρχιμάγειρας είναι ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης. Και το όνομα αυτού Zoe Mini Meals. Από τον φετινό χειμώνα που βάλανε μπρος τα γκάζια τους, μαγειρεύουν πληθωρικά, και το μότο τους είναι «food around the world», με τόνους γεύσης και συχνά και υπερβολής.

Λειτουργεί με τραπεζάκια για εύκολο τσιμπολόγημα, take away για την παραλία και delivery σε όλο το νησί. Δυνατές στιγμές υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Όμως το φόρτε τους είναι κυρίως στο σούσι και στις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τη Μαργαρίτα και τη Spianata με πικάντικο σαλάμι και παλαιωμένο τσένταρ. Ωραία ξεκινάει και η Cacio e Pepe με κρέμα από πεκορίνο, παρμεζάνα και μοτσαρέλα, με την σπιρτάδα που της χαρίζει το ξύσμα από λάιμ, με θυμάρι και πράσινο πιπέρι, κι εδώ θα έπρεπε να μπει μια τελεία, αλλά προσθέτουν και λίγο μπέικον γιατί όπως είπαμε τους αρέσουν τα πληθωρικά. Προσωπικά απολαμβάνω πολύ τα ζυμάρια τους, που είναι δουλεμένα και πιο χοντρουλά από αυτά της ιταλικής σχολής, αλλά θα προτιμούσα στα toppings, και κυρίως στο τυρί, να σκεφτούν και το less is more για χάρη μιας πιο ισορροπημένης γεύσης.

Από το μενού με τα σούσι που είναι άψογα ρολαρισμένα και με όλα τους τα στοιχεία προετοιμασμένα με γνώση, μου αρέσει πολύ η εκδοχή του California roll με snowcrab, το unagi roll και το spicy hot shrimp. Στις γαστρονομικές διαδρομές τους στον υπόλοιπο κόσμο ξεχωρίζουν το τηγανητό κοτόπουλο, είναι συμπαθέστατη η tortilla wrap με bbq ribs, και έξοχο το po’ boy μπριός με γαρίδες τεμπούρα. Μαγαζί κατάλληλο και για after hours, αφού λειτουργεί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

Zoe Mini Meals

Ακτή Πέτρου Ράλλη 48, Λιμάνι Ερμούπολης

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών