ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν πεινάσεις… βράσε φασόλια!

Μπορούμε μία ημέρα της εβδομάδας που προλαβαίνουμε...

22.02.2012
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος

Μπορούμε μία ημέρα της εβδομάδας που προλαβαίνουμε να βράσουμε μεγάλη ποσότητα φασολιών και να τα φυλάξουμε σε τάπερ στο ψυγείο, για περίπου 4 ημέρες (ή στην κατάψυξη, απλώς θα χρειαστεί να τα εμβαπτίσουμε σε βραστό νερό για να τα «ξαναζωντανέψουμε»). Κάποια από αυτά θα τα κάνουμε σαλάτα, κάποια μπορούμε να τα προσθέσουμε σε μια ντοματόσουπα με καρότο και σέλινο (για μια εύκολη εκδοχή φασολάδας) και άλλα να τα κάνουμε πουρέ που θα σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο, λεμόνι και κάποιο αλίπαστο της αρεσκείας μας. Και αυτά είναι μόνο μερικά από όσα μπορούμε να φτιάξουμε με τα έτοιμα βρασμένα φασόλια μας. Θα επανέλθουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών