5' προετοιμασία
Σύνολο: 5'

Υλικά

Κομμάτια: 6

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Ανοίγουμε τα τυράκια μέχρι τη μέση έτσι ώστε να μείνουν με το μισό από το κόκκινο πλαστικό τους.
  2. Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό κομματάκι από το κόκκινο πλαστικό που βγάλαμε για να κάνουμε τη μύτη του Αγιου Βασίλη. Κολλάμε τη μύτη πάνω στο τυράκι με λίγο από το αφρατεμένο τυρί. με τον ίδιο τρόπο κολλάμε τις σταφίδες για τα μάτια.
  3. Βουτάμε το κάτω μέρος του στρογγυλού τυριού (αυτό που είναι ακάλυπτο) στο άσπρο τυρί για να σχηματίσουμε τα γένια.
  4. Στην κορυφή του κόκκινου πλαστικού, που είναι το καπέλο του Αγιου Βασίλη βάζουμε μια μπαλίτσα από το αφρατεμένο τυρί (η φουντίτσα του καπέλου).
  5. Βάζουμε τα κράκερ πάνω σε μια πιατέλα και ακουμπάμε πάνω τους από έναν Αγιο Βασίλη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 17.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών