Λαχταριστό κοτόπουλο με λαχανικά εποχής και αυγολέμονο.

30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κοπανάκια από όλες τις πλευρές για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα στα κενά της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο και τον άνηθο. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπάζει το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 - 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν οι αγκινάρες και το κοτόπουλο. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για να παραμείνει ζεστό το φαγητό.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ή σε ένα βαθύ μπολ με σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να αναμειχθούν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπώντας το μείγμα συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο, και περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα. Σείουμε την κατσαρόλα ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο ζουμί, αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα και σερβίρουμε.
  3. Στο ποτήρι μας: Οι αγκινάρες με την ιδιαίτερη γεύση τους δίνουν στα κρασιά μια ανεπαίσθητη «πίκρα». Δοκιμάστε τες με Sauvignon Blanc ή με Σαββατιανά και με μια Σαντορίνη βαρελιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών