30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα τέσσερα αν είναι μεγάλες ή τις αφήνουμε ολόκληρες, πάντως τις βάζουμε σ’ ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Καθαρίζουμε τα κουκιά.
  3. Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι για 5 - 7 λεπτά.
  4. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις αγκινάρες.
  5. Είναι η σειρά του ψιλοκομμένου άνηθου, του αλατοπίπερου και αφού βάλουμε το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, τα αφήνουμε να βράσουν για 20 - 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  6. Μπορούμε να «παχύνουμε» τη σάλτσα με λίγο νισεστέ (διαλύουμε 1 κοφτό κουτ. γλυκού νισεστέ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα) ή να αυγοκόψουμε, αλλά και σκέτο το φαγητό είναι νόστιμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 13.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών