30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα τέσσερα αν είναι μεγάλες ή τις αφήνουμε ολόκληρες, πάντως τις βάζουμε σ’ ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Καθαρίζουμε τα κουκιά.
- Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι για 5 - 7 λεπτά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τις αγκινάρες.
- Είναι η σειρά του ψιλοκομμένου άνηθου, του αλατοπίπερου και αφού βάλουμε το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, τα αφήνουμε να βράσουν για 20 - 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Μπορούμε να «παχύνουμε» τη σάλτσα με λίγο νισεστέ (διαλύουμε 1 κοφτό κουτ. γλυκού νισεστέ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα) ή να αυγοκόψουμε, αλλά και σκέτο το φαγητό είναι νόστιμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 13.