40' παρασκευή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Βάρος: 1 κιλόΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτά με μανταρίνι, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη σε σκόνη και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις φλούδες μανταρινιού και νερό τόσο ώστε να τις καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε, αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, για να φύγει η πικράδα τους.
- Τις στραγγίζουμε καλά, τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
- Αδειάζουμε τον πολτό στο μπολ με τα αμύγδαλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Σε ένα ρηχό σκεύος απλώνουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Ρολάρουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.