Ο σεφ σιγοψήνει τη σελινόριζα στα υγρά της, δεν τη νεροβράζει. Έτσι αποκτά ο πουρές γεύση συμπυκνωμένη. Στα τελευταία λεπτά του βρασίματος, προσθέτει γάλα και τη μαγειρεύει μέχρι να γίνει τρυφερή. Το γάλα θα δώσει κρεμώδη, βελούδινη υφή στον πουρέ. Ένας πουρές που αναδεικνύει στο έπακρον τη γεύση του λαχανικού. Ταιριάζει με ένα σωρό μαγειρευτά, σαλτσάτα κρεατικά, από λεμονάτα μέχρι κρασάτα και στιφάδο. Θα πήγαινε όμως και με ψητό αρνί ή κουνέλι στη γάστρα και πουλερικά, όπως γαλοπούλα και κόκορα.
