Η γνωστή food blogger Madame Ginger (κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη) μαγειρεύει πάντα νηστίσιμα, αν και αυτός δεν είναι ο αυτοσκοπός της. Οι συνταγές του MadameGinger.com είναι plant-based, δηλαδή δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, επομένως εντάσσονται εκ φύσεως στο πλαίσιο της νηστείας, αν και απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως του φύλου, της θρησκείας, της ηλικίας ή των διατροφικών τους προτιμήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμηλόπιτα με αλμυρή καραμέλαΜηλόπιτα apple crumble με αλμυρή καραμέλα και φουντούκια
20' προετοιμασία
55' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: για μακρόστενη φόρμα 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Για το apple bread, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, με αέρα. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μήκους 30 εκ. και την καλύπτουμε με λαδόκολλα.
  2. Σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε τα 100 γρ. μήλου μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα με το γάλα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να καλυφθούν.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά.
  8. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
  9. Φυλάσσουμε το apple bread καλυμμένο σε δροσερό σημείο για 2 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Φυτικά γάλατα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών