Η γνωστή food blogger Madame Ginger (κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη) μαγειρεύει πάντα νηστίσιμα, αν και αυτός δεν είναι ο αυτοσκοπός της. Οι συνταγές του MadameGinger.com είναι plant-based, δηλαδή δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, επομένως εντάσσονται εκ φύσεως στο πλαίσιο της νηστείας, αν και απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως του φύλου, της θρησκείας, της ηλικίας ή των διατροφικών τους προτιμήσεων.
20'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: για μακρόστενη φόρμα 30 εκ.Διαδικασία
- Για το apple bread, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, με αέρα. Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ μήκους 30 εκ. και την καλύπτουμε με λαδόκολλα.
- Σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε τα 100 γρ. μήλου μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα με το γάλα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να καλυφθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
- Φυλάσσουμε το apple bread καλυμμένο σε δροσερό σημείο για 2 ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.