

*Σάλτσα ντομάτας Κόβουμε 3 μεγάλες τομάτες στη μέση, τις ξεσποριάζουμε, τις κόβουμε ψιλά καρέ, τα οποία βάζουμε σε ένα σουρωτό, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Μεταφέρουμε τα κυβάκια τομάτας σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και φρέσκα ή ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη σάλτσα τομάτας, στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε καλά παντοπωλεία θα βρούμε μερικές πολύ καλές προτάσεις.
Το πλούσιο κρέας του τόνου αναζητεί κάποιες τανίνες και τις βρίσκει σ’ ένα ροζέ από Cabernet Sauvignon ή Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.