15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κομματιάζουμε τον τόνο και προσθέτουμε το αγγουράκι τουρσί, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος
  2. Αλείφουμε κάθε πίτα με 2 κουτ. σούπας από τη σάλτσα τομάτας.
  3. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μοιράζουμε το μείγμα τόνου στις πίτες και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Περιχύνουμε με άλλες 2 κουτ. σούπας σάλτσα τομάτας.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα ή το τσίλι και το σουμάκι (αν βάλουμε), τυλίγουμε κάθε πίτα σε σφικτό ρολό και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Σάλτσα ντομάτας Κόβουμε 3 μεγάλες τομάτες στη μέση, τις ξεσποριάζουμε, τις κόβουμε ψιλά καρέ, τα οποία βάζουμε σε ένα σουρωτό, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Μεταφέρουμε τα κυβάκια τομάτας σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και φρέσκα ή ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη σάλτσα τομάτας, στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε καλά παντοπωλεία θα βρούμε μερικές πολύ καλές προτάσεις.

Το πλούσιο κρέας του τόνου αναζητεί κάποιες τανίνες και τις βρίσκει σ’ ένα ροζέ από Cabernet Sauvignon ή Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών