20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε κομμάτι αγγουριού στα τέσσερα και μετά σε μπαστουνάκια, τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  3. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν λίγο και να αποκτήσουν ελαφρώς λεμονάτη γεύση, και μετά τα στραγγίζουμε.
  4. Τα ξαναβάζουμε στο μπολ (που το έχουμε καθαρίσει για να μην έχουν μείνει αλάτια και χυμός λεμονιού), προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το δυόσμο, την κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
  5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και αλείφουμε τις αραβικές πίτες.
  6. Απλώνουμε πάνω τους τις φέτες πέστροφας ή σολομού και, αν θέλουμε, τις ραντίζουμε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.
  7. Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα με το αγγούρι, το δυόσμο και την κάππαρη και τυλίγουμε κάθε πίτα σε σφικτό ρολό, το οποίο κόβουμε διαγώνια στη μέση, στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει και σερβίρουμε.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή σαλάτα ντομάτα.

Ένα λευκό κρασί περασμένο α- πό βαρέλι, με λιπαρότητα και σώμα, όπως ένα Ασύρτικο ή ένα Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών