Παλαιότερα, όταν μια οικογένεια πήγαινε να ζητήσει την κόρη σε γάμο, προσέφερε πάντα χαλβά. Στα γεννητούρια πάλι, συνηθίζεται μέχρι και σήμερα η πεθερά να επισκέπτεται τη λεχώνα νύφη, με αυτόν τον χαλβά.

Παλαιότερα, όταν μια οικογένεια πήγαινε να ζητήσει την κόρη σε γάμο, προσέφερε πάντα χαλβά. Στα γεννητούρια πάλι, συνηθίζεται μέχρι και σήμερα η πεθερά να επισκέπτεται τη λεχώνα νύφη, με αυτόν τον χαλβά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 204.