30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την αρμύρα

Για το ντρέσινγκ ντομάτας

Διαδικασία

Αρμύρα

  1. Για να φτιάξουμε την αρμύρα σοταρισμένη με σκόρδο, πεπόνι και ντρέσινγκ ντομάτας ξεκινάμε, ζεσταίνοντας σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, το πετάμε και μετά σοτάρουμε την αρμύρα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, αλλά να παραμείνει τραγανή.
  2. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε την αρμύρα να κρυώσει, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το ξίδι, μετά τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό ντομάτας, το γιαούρτι, το λάδι, αλατοπίπερο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι.
  2. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τη σοταρισμένη αρμύρα. Στο κέντρο βάζουμε τα κομμάτια πεπονιού και τα ντοματίνια.
  3. Την ώρα του σερβιρίσματος, περιχύνουμε την αρμύρα σοταρισμένη με σκόρδο και πεπόνι με το ντρέσινγκ ντομάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών