
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για την αρμύρα
Για το ντρέσινγκ ντομάτας
Διαδικασία
Αρμύρα
- Για να φτιάξουμε την αρμύρα σοταρισμένη με σκόρδο, πεπόνι και ντρέσινγκ ντομάτας ξεκινάμε, ζεσταίνοντας σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, το πετάμε και μετά σοτάρουμε την αρμύρα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, αλλά να παραμείνει τραγανή.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε την αρμύρα να κρυώσει, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.
Ντρέσινγκ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το ξίδι, μετά τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό ντομάτας, το γιαούρτι, το λάδι, αλατοπίπερο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι.
- Σε μια πιατέλα στρώνουμε τη σοταρισμένη αρμύρα. Στο κέντρο βάζουμε τα κομμάτια πεπονιού και τα ντοματίνια.
- Την ώρα του σερβιρίσματος, περιχύνουμε την αρμύρα σοταρισμένη με σκόρδο και πεπόνι με το ντρέσινγκ ντομάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 51.