Παραδοσιακά, το πιάτο αυτό το φτιάχνουν για να καλωσορίσουν την άνοιξη και τη νέα σοδειά λαχανικών. Πιάτα ραγού μπορούμε όμως να φτιάξουμε όλο τον χρόνο, χρησιμοποιώντας χειμερινές ρίζες, πατάτες, καρότα και ρέβες.

30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το αρνί για 7-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει.  Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 3 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς. Πασπαλίζουµε µε το αλεύρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να πάρει λίγο χρώµα το αλεύρι. Ρίχνουµε 500 ml νερό, τη δάφνη και αλατοπίπερο και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  2. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 1 ώρα, µέχρι να µισοµαλακώσει το κρέας. Προσθέτουµε τα λαχανικά, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοµαγειρεύουµε για άλλα 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει καλά το κρέας και τα λαχανικά.
  3. Πασπαλίζουµε µε αλατοπίπερο και σερβίρουµε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών