30'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αρνί ραγού με ανοιξιάτικα λαχανικά αρχικά ζεσταίνοουμε, σε µια φαρδιά κατσαρόλα, το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το αρνί για 7-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 3 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς.
- Πασπαλίζουµε µε το αλεύρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να πάρει λίγο χρώµα το αλεύρι. Ρίχνουµε 500 ml νερό, τη δάφνη και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 1 ώρα, µέχρι να µισοµαλακώσει το αρνί. Προσθέτουµε τα λαχανικά, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοµαγειρεύουµε για άλλα 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει καλά το αρνί και τα λαχανικά.
- Πασπαλίζουµε µε αλατοπίπερο και σερβίρουµε το αρνί ραγού με ανοιξιάτικα λαχανικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.