ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσιο ραγού με στριφτάριαΑρνίσιο ραγού με στριφτάρια
30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνί ραγού με ανοιξιάτικα λαχανικά αρχικά ζεσταίνοουμε, σε µια φαρδιά κατσαρόλα, το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το αρνί για 7-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 3 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ελαφρώς.
  2. Πασπαλίζουµε µε το αλεύρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να πάρει λίγο χρώµα το αλεύρι. Ρίχνουµε 500 ml νερό, τη δάφνη και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 1 ώρα, µέχρι να µισοµαλακώσει το αρνί. Προσθέτουµε τα λαχανικά, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 5 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοµαγειρεύουµε για άλλα 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει καλά το αρνί και τα λαχανικά.
  4. Πασπαλίζουµε µε αλατοπίπερο και σερβίρουµε το αρνί ραγού με ανοιξιάτικα λαχανικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών