ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια, με κοκκάρια, σε πετιμέζι, κόλιανδρο και κόκκινο κρασίΣουβλάκια αρνιού με κοκκάρια, σε πετιμέζι και κόκκινο κρασί Καλά διαβάσατε! Τα μουλιασμένα κομματάκια ψωμιού θα απορροφήσουν κι αυτά το άρωμα της μαρινάδας και πολλά από αυτά θα κολλήσουν πάνω στα κομμάτια του κρέατος. Όταν ψηθούν τα σουβλάκια, τα ψωμάκια θα σχηματίσουν μια λεπτή, τραγανή κρούστα, αρωματική και εξόχως λαχταριστή.

5' προετοιμασία
20' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 25'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αρνίσια σουβλάκια με μαντζουράνα και μαρινάδα ψωμιού, ξεκινάμε με τη μαρινάδα και, σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα αδειάζουμε σε σκεύος που να χωράει τα καλαμάκια μας σε μία στρώση και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε το ψωμί, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε τα σουβλάκια και ανακατεύουμε καλά, κάνοντάς τους καλό μασάζ για να απορροφήσουν τη νοστιμιά των υλικών.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  6. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά και λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου.
  7. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, μαζί με όσα κομματάκια ψωμιού έχουν κολλήσει πάνω τους, και την τοποθετούμε δύο θέσεις κάτω από το γκριλ. Στη βάση του φούρνου βάζουμε ένα ταψάκι με λίγο νερό, για να πέσουν εκεί ζουμάκια και λίπη και να μη λερώσουμε τον φούρνο μας.
  8. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά.
  9. Τα γυρίζουμε μερικές φορές όσο ψήνονται, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  10. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3-4 λεπτά σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών