ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι πανέ με παρμεζάνα, με έμπνευση από τη ΣμύρνηΚουνουπίδι πανέ με παρμεζάνα, με έμπνευση από τη Σμύρνη
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την χειμωνιάτικη panzanella ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κομμάτια του ψωμιού και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, για μόλις 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Θέλουμε να είναι σχετικά τραγανό.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπερίτσες τσίλι και τις αντζούγιες για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να γίνουν πάστα.
  6. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψωμιού και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα ψωμιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.
  9. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών