ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιούΧοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού
10' προετοιμασία
1 ώρα και 20' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρομέρι σκορδάτο, αρχικά ψήνουμε ολόκληρο το κεφάλι σκόρδου, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, για περίπου 45 λεπτά στους 180°C, μέχρι να είναι μαλακό όταν το πιέσουμε.
  2. Μόλις κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε με προσοχή στις σκελίδες του και τις πιέζουμε μία μία από τη μία τους άκρη, πάνω από ένα μπολ, ώστε η ψημένη σάρκα να βγει σαν κρέμα, όπως μια αλοιφή από το σωληνάριο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  4. Ανακατεύουμε την κρέμα σκόρδου με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Αλείφουμε το χοιρομέρι με αυτό το μείγμα, φροντίζοντας να μπει και μέσα στις χαρακιές.
  6. Ακουμπάμε, το σκορδάτο χοιρομέρι, σε ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές του.

Ένα πλούσιο Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών