
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρομέρι σκορδάτο, αρχικά ψήνουμε ολόκληρο το κεφάλι σκόρδου, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, για περίπου 45 λεπτά στους 180°C, μέχρι να είναι μαλακό όταν το πιέσουμε.
- Μόλις κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε με προσοχή στις σκελίδες του και τις πιέζουμε μία μία από τη μία τους άκρη, πάνω από ένα μπολ, ώστε η ψημένη σάρκα να βγει σαν κρέμα, όπως μια αλοιφή από το σωληνάριο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Ανακατεύουμε την κρέμα σκόρδου με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλείφουμε το χοιρομέρι με αυτό το μείγμα, φροντίζοντας να μπει και μέσα στις χαρακιές.
- Ακουμπάμε, το σκορδάτο χοιρομέρι, σε ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά, ή μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές του.
Ένα πλούσιο Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.