
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το χταπόδι με μάραθο, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μάραθο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το χταπόδι και 400 ml νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, το μάραθο και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών και να «δέσει» η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε το χταπόδι με μάραθο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.