20' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το χταπόδι με μάραθο, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μάραθο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το χταπόδι και 400 ml νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, το μάραθο και λίγο αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών και να «δέσει» η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε το χταπόδι με μάραθο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών