Αυτό το αφράτο, μεγάλο pancake που ψήνεται στον φούρνο είναι η τέλεια ιδέα για όταν μας πιάνει η λαχτάρα να φάμε κάτι γλυκό και δεν θέλουμε να περιμένουμε πότε θα ψηθεί ένα κέικ ή πότε θα κρυώσει μια κρέμα.
8'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 23'
Υλικά
Μερίδες: 2
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το dutch baby σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Βάζουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24-26 εκ. στον φούρνο.
- Το αφήνουμε να κάψει και τότε το αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
- Περιμένουμε λίγο να λιώσει,γυρνάμε το σκεύος ώστε να καλυφθεί καλά ο πάτος με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τον χυλό.
- Μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά (θα φουσκώσει περιμετρικά και μετά θα «κάτσει» στο κέντρο).
- Σερβίρουμε το dutch baby ζεστό, γαρνίροντας με φρούτα της αρεσκείας μας και άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.