ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγοφέτες με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότοΑυγοφέτες με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότοΑυτό το αφράτο, μεγάλο pancake που ψήνεται στον φούρνο είναι η τέλεια ιδέα για όταν μας πιάνει η λαχτάρα να φάμε κάτι γλυκό και δεν θέλουμε να περιμένουμε πότε θα ψηθεί ένα κέικ ή πότε θα κρυώσει μια κρέμα.

8' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 23'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το dutch baby σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
  3. Ανακατεύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ ή με σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24-26 εκ. στον φούρνο.
  5. Το αφήνουμε να κάψει και τότε το αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
  6. Περιμένουμε λίγο να λιώσει,γυρνάμε το σκεύος ώστε να καλυφθεί καλά ο πάτος με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τον χυλό.
  7. Μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά (θα φουσκώσει περιμετρικά και μετά θα «κάτσει» στο κέντρο).
  8. Σερβίρουμε το dutch baby ζεστό, γαρνίροντας με φρούτα της αρεσκείας μας και άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών