10'
προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 17'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ελαφριά στραπατσάδα με light «φέτα» και ντοματίνια, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση με το λάδι, το φρέσκο μυρωδικό που επιλέξαμε και αλατοπίπερο. τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά (ολόκληρα + ασπράδια) και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά να «στραπατσαριστούν» (δεν χρειάζεται να σπάσουν εντελώς) και να ψηθούν.
- Θρυμματίζουμε τη «φέτα» πάνω από το τηγάνι και προσθέτουμε το θυμάρι. Αφήνουμε για λίγο ακόμη μέχρι να λιώσει η φέτα και να ολοκληρωθεί το ψήσιμο των αυγών. Αν θέλουμε, προσθέτουμε το μείγμα με τα ντοματίνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε 1 - 2 φορές ή το σερβίρουμε πάνω από τη στραπατσάδα.
- Συνοδεύουμε την ελαφριά στραπατσάδα με light «φέτα» και ντοματίνια με τα παξιμάδια.