20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε εξωτικά σπρινγκ ρολς με λαχανικά και καβούρι κονσέρβας, αρχικά, σουρώνουμε την κονσέρβα καβούρι.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το καβούρι με τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα από μαϊντανό ή δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, τις πιπεριές Φλωρίνης και τη σάλτσα σόγιας.
- Παίρνουμε τα φύλλα ρυζιού και τα βάζουμε ένα-ένα για 1/2 λεπτό σε μπολ με κρύο νερό, ίσα να μαλακώσουν.
- Τα στεγνώνουμε ελαφρώς ακουμπώντας τα σε πετσέτα και τα βάζουμε ένα-ένα σε ένα πιάτο.
- Αλείφουμε τη μισή πλευρά κάθε φύλλου με 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι και βάζουμε λίγη από τη γέμιση.
- Διπλώνουμε σε ρολό φροντίζοντας να κλείσουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη χυθεί η γέμιση.
- Σερβίρουμε, τα σπρινγκ ρολς με λαχανικά και καβούρι, με σάλτσα σόγιας ή γλυκιά σάλτσα τσίλι σε μικρά μπολ, για να τα βουτάμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 82.