Τα αγαπημένα spring rolls σερβίρονται σε ελαφριά εκδοχή που δεν απαιτεί τηγάνι!

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σουρώνουμε την κονσέρβα καβούρι και το ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα από μαϊντανό ή δυόσμο, το χυμό λεμονιού, τις πιπεριές Φλωρίνης και τη σάλτσα σόγιας. Παίρνουμε τα φύλλα ρυζιού και τα βάζουμε ένα-ένα για 1/2 λεπτό σε μπολ με κρύο νερό, ίσα να μαλακώσουν.
  2. Τα στεγνώνουμε ελαφρώς ακουμπώντας τα σε πετσέτα και τα βάζουμεένα-ένα σε ένα πιάτο. Αλείφουμε τη μισή πλευρά κάθε φύλλου με 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι (στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα) και βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε σε ρολό φροντίζοντας να κλείσουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη χυθεί η γέμιση.
  3. Τα σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογική) ή γλυκιά σάλτσα τσίλι σε μικρά μπολ, για να τα βουτάμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών