Πολτοποιούμε τα φετάκια μανταρινιού, τα βράζουμε μαζί με ζάχαρη και έτοιμη η μαρμελάδα μανταρίνι μας με την σπιρτόζικη γεύση. Ταιριάζει στο ψωμί, ταιριάζει και με τα τυριά μας!
Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μανταρίνι, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει ξανθιά καραμέλα.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν έχουν.
Τα χτυπάμε σε 2-3 δόσεις στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Τότε ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό των φρούτων και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα μανταρίνι, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.