10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: για 1 βάζο περίπου 300 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μανταρίνι, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει ξανθιά καραμέλα.
- Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν έχουν.
- Τα χτυπάμε σε 2-3 δόσεις στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Τότε ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό των φρούτων και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
- Μόλις δέσει η μαρμελάδα μανταρίνι, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.