ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχαΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα

 

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: για 1 βάζο περίπου 300 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μανταρίνι, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να γίνει ξανθιά καραμέλα.
  2. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν έχουν.
  3. Τα χτυπάμε σε 2-3 δόσεις στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Τότε ρίχνουμε προσεκτικά τον πολτό των φρούτων και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
  5. Μόλις δέσει η μαρμελάδα μανταρίνι, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών