
20'
προετοιμασία
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 5-6Διαδικασία
- Για την παγωμένη κρέμα γιαούρτι και φρούτα εποχής, πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε για ένα βράδυ στην κατάψυξη.
- Την επομένη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (έτσι θα παγώσει και η κρέμα μας και θα τρώγεται πιο ευχάριστα).
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με κορνφλέικς και σερβίρουμε (προτιμότερο να σερβίρουμε αμέσως, ώστε η κρέμα να είναι παγωμένη).
Μυστικά
Αν δεν καταναλώσουμε τις κρέμες αμέσως, δεν βάζουμε τα κορνφλέικς, γιατί θα πανιάσουν στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.