20' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Για την παγωμένη κρέμα γιαούρτι και φρούτα εποχής, πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Τα βάζουμε για ένα βράδυ στην κατάψυξη.
  3. Την επομένη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
  4. Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (έτσι θα παγώσει και η κρέμα μας και θα τρώγεται πιο ευχάριστα).
  5. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με κορνφλέικς και σερβίρουμε (προτιμότερο να σερβίρουμε αμέσως, ώστε η κρέμα να είναι παγωμένη).

Μυστικά

Αν δεν καταναλώσουμε τις κρέμες αμέσως, δεν βάζουμε τα κορνφλέικς, γιατί θα πανιάσουν στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών